Duyuru

Gizle
No announcement yet.

AHTAPOT tutma oldurme ve pısırme yolları

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • AHTAPOT tutma oldurme ve pısırme yolları

    Bu hayvan genellıkle kasım aylarında burlara yanı kıyılarımıza uyruyor ve o aylarda tam tutulacak boya gelıyor. Çok akıllı olan bır hayvan ve vucudunda hıc kemık olmadıgı için cok dar yerlerden geçebiliyor ayrıca tum kollarını çok mukenmel bir biçimde kullanıyor övulmeye deyer yani...

    TUTULMASI ÇIKARILMASI ÖLDÜRÜLMESİ

    Genellikle kayaların altında kaya ve kumun bırlestiği kesimlerde yasıyorlar kendisini gormesen bile yukardan atıklarını gorerek orada bir ahtaot varlıgını bilir zamanla boyutlarını bile daha görmeden anlayabilirsin...
    Kayanin altından bir kolu gözlerinin önüne gerlecek şekilde size bakıyordur gözlere dikkat ates edilmesi gereken nokta orasi bence ahtapot 3lü ucla vurulur vurduktan sonra zıpkının demirin ahtapotun yuvasına bastırın bırakın ıceri cekilsin nefes alın ve tekrar dalıp onu yuvanın içine doru itin bir süre sonra kendisinin yuvanın içine itildigini düşünüp kendiligiinden dışarı cıkacaktır (not: yuvaya itme işlemi bazen 4 5 defa dalmayı gerektirebilir)
    Zıpkının ucunda iken dısari cıkartın ya kullahını ters cevirin yada ensesini biraz kesin goreceksiniz eskisi kadar yapışmayacak ve sıkmayacaktır.
    Pişirmesine gelince ya 40 60 defa taslara vurarak yumusatmaya çalışın yada buzdolabının buzluğunda 15 gün bekletin sonra tencereye koyarak içine su ve sirke doldurun kaynamaya bırakın taki derisi yüzülene vakumları kopmaya baslayana kadar.Çıkartın derisi kolaylıkla yüzülecektir ya keserek salatasını yapın yada kızartarak kızartmasını yapın AFİYET OLSUN.

    Biraz tutması ve hazırlanması zahmetli olsa balık gibi kacmıyor yani benim gibi amatorler icin kolay av.

  • #2
    Yanlış bir bilgi var, doğru aslında da asıl lezzet orada değil.

    Ahtapotu yakaladıktan sonra yorulana kadar dövün, iyice uzasın gevşesin, sakız gibi olsun eti. Yada buzluğa su içinde koyun ki kurumasın, lezetli suyu kaçmasın. Ben buzluğa koymam, direk yerim ahtapotu. Geniş bi tencere alın, düdüklü olmassa daha iyi, içine su KOYMADAN kendi suyu ile pişecek şekilde biraz sirke ve 2 diş halka halka dilimlenmiş sarımsak ile 1-2 yaprak defne yaprağı atın ve kısık ateşte 40 dakika pişirin. Çıktığında süzmeden olduğu gibi vantuz ve derisi ile tabağa alın, sadece bacakları birbirinden ayırabilirsiniz ve sakın soğuk suda yıkamayın. lezzetli suyu ile derisi ayrı bir lezetlidir. Kötü görünüyor demeyin asıl lezzeti kabuğundadır. Üzerine biraz limon ve yağ koyarak ekmek eşliğinde çok gzel ara sıcak yaparsınız.

    Not: Bu bilgileri ahtapotun kafayı ters çevirip iç organları aldığınızı düşünerek yazdım!...

    Yorum yap


    • #3
      o vantuzlarda yencek mi yani?
      lezzetli bi tarife benzio..

      Yorum yap


      • #4
        vantuzlar zaten pıtpıt akıyo mideye, lezzetlidir, ilk yediğinizde görünüşüne ldanmayın derili haline, tadı mükemmel, 3-4 kat daha fazla zevk alacaksınız bu şekilde

        Yorum yap


        • #5
          gerci baska sekilde pişirme yontemleride varmıs orn yunan usulu dovdukten sonra yogurt ve tuz ıle ovuyomussun sonra nısasta gibi bikacsey daha ilave ediyomussun diye tarif gidiyo nasıl yaparsan yap genedse guzel oluyo canım

          Yorum yap


          • #6
            valla normal tencerede hiç uğraşmayın.. 2 saat de kaynatsanız eti lastik gibi oluyor yiyemezsin.. tek çare düdüklü.. bu sene çok deneme yaptım.. sordum örendim.. denedim çöpe attım en sonunda yolu yordamı buldum..
            1) ahtapotu kıyıya çekince başındaki keseyi ters çevirip iç organlarını elle temizleyip atın
            2) pürüzlü bir kayaya 50-60 defa elden çıkacak şekilde fırlatın (elinizle çarpmayın fırlatın gitsin,belki öyle daa mutlu olur )
            3) eve gelince üzerine toz şeker ekip poşete koyun.. doruca deepfreze atın 4-5 gün kalsın yeterli)
            4) düdüklü tencere şart.. yoksa komşudan isteyin.. komşunuzu tanımıyorsanız tanışın akabinde düdüklüsünü isteyin vermeyen zenci
            5) ahtapot yüzecek kadar (fazla değil) suyla berabere yarım bardak sirke ya da bi şişe soda, o da yoksa bi yemek kaşığı toz şeker atın..
            6) en az 30 dakka kaynatın
            7) kendi buharında soğusun.. sakın çıkartıp soğuk suya filan tutmayın..çok bozulur
            8) ılımış olan ahtapota gevşek gevşek bakın.. sonra kollarındaki deri ve vantuzları sıyırıp atın.. tüm derisi kolayca yüzülecek bembeyaz eti kalacaktır..
            9) en makbulü salatasıdır bence siz de öyle yapın
            10) kolları dilim dilimdoğrayın..1-2 cm.. çok kalınsa kolları yani ahtapotumuz iriyse önce boylamasına ikiye kesin kolları.. sonra 8 kola 16 kol muamelesi yaparak sucuk misali dorayın.. tabi 8 kolu varsa.. bu hayvan tam bir yamyam.. acıkınca kendi kollarını piizlendiinden genelde bikaçı eksik oluyor.. bi kere suda hiç kolu olmayan ahtapot gördüm.. sade kafa yüzüyordu..
            11) doğranmış ahtapotumuzu (kafa kısmını da doğrayın tabi) bi salata tabana alalım.. üstüne sarımsak dilimleyelim.. zeytinyağı limon gezdirelim.. maydonoz atalım
            12) RAKIMIZI HAZIR EDELİM
            13) afiyetle yiyelim
            14) tadı nasıl ?
            a) lastik gibi
            b) süper.. keşke rakı da olsaydı
            c) süper.. rakı da var zaten
            cevabınız c ise listeyi tam uygulamışsınız demektir.. afiyet şeker olsun

            Yorum yap


            • #7
              Eheh...çok güzel. :)
              "Totally Addicted To Bass"
              Av.Mustafa PAKER (1980) - Göztepe/?ZM?R

              Yorum yap


              • #8
                Ahtapotu her türlü yerim :D

                Yorum yap


                • #9
                  Suyuna ekmek banarım valla, her türlü o tencereden hiçbirşey çöpe gitmez, iç organları hariç %10 verim alırım ahtapottan

                  Yorum yap


                  • #10
                    ah şu hayvana bende hayranım ama bi çıksa karşıma :twisted:

                    Yorum yap


                    • #11
                      Muhlis Bey müthişsiniz :D

                      Yorum yap


                      • #12
                        bahadır abi süpersin :D :D : D


                        Eren ATE? ---- Çanakkale / Merkez

                        ** Z?pk?ncI Yöne-TeaM **

                        >> Sa??m Marmara, solum Ege... ?nsan daha ne isteyebilir ki? <<

                        Yorum yap


                        • #13
                          yieeeytt gaz vermeyin beyleeer... valla ankara mankara demem kaldırım taşının altından çıkartır pişiririm ahtapot salatanızı.. off ulem gel didim geeel..

                          Yorum yap


                          • #14
                            Bi rivayete göre ahtopotların sekiz kolu varmış ama... rivayet işte :lol: :lol: :lol:

                            Yorum yap


                            • #15
                              Arkadaslar ahtapotu güzelce haslayip temizledikten sonra beraberinde bir kaç çesit daha deniz mahsülü ile güvecini yapin; lezzetine doyamazsiniz.......

                              Yorum yap

                              Hazırlanıyor...
                              X