Duyuru

Gizle
No announcement yet.

DENİZ KESTANESİ

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • DENİZ KESTANESİ

    İçindeki portakal renkli havyarı yenir. Renk ne kadar portakala çalarsa o kadar kaliteli ve lezzetlidir.
    Genelde çiğ olarak ikiye ayrılan kestanenin içerisindeki yumurtalara limon sıkılarak tüketildiği gibi, kızarmış bir dilim ekmeğin üzerine sürülerekte yenebilir. Ama çiğ olarak tüketmeyi sevmeyenler için, rafadan yumurta gibi bir süre suda haşlayıp, suyunu süzdükten sonra ikiye kırılıp üzerine tuz ve limon sıkılarak yenebilir.Çok lezztlidir, afiyet olsun.

  • #2
    Hıımmmm ağzım sulandı yaaa.Dersten yeni çıkmışım ki yapılır mı bu bana

    Yorum yap


    • #3
      her mevsim havyarlımıdır?

      Yorum yap


      • #4
        ben hayatımda kestane yemedim şimdi onun tadı nasıldır acaba ??neye benzer tadı??

        Yorum yap


        • #5
          Beyler uzun ve yorucu bir av partisindesiniz dönüşe geçtiniz , enerji stoğunuzda azaldı o zaman yapılacak en pratik işlem deniz kestanesinin havyarını yemek olacaktır.Çok hızlı bir şekilde enerji verdiğine şaşırıp kalacaksınız sadece doğru olan mora yakın pembemsi olanları kırmanız ve sadece turuncu renkte yapısı bozulmayan havyarları yemeniz kendinizi suya yeni girmiş gibi hisetmenize yetecektir.Bir de olayın kırdığınız kestanelerin balıkları o bölgeye çekmek gibi bir özelliği var aynı merada avlananlar hep aynı yerde kestane kırma işini yaparlarsa muhtemelen o bölgede yakın zamanda iyi balık bulmaları olası olacaktır.Fazla tüketmemeye özen gösteriyorum, en fazla şimdiye kadar 5-6 adet bir seferede yedim.

          Yorum yap


          • #6


            Dalış sonrası kestene keyfi

            Yorum yap


            • #7
              evet bencede cok lezzetli bu deniz kestanesini kırıp yengeçi kırıp balık gelsin diye beklerdim eskiden ama bir gün siyah kocaman bir müren (ilk) görmüştüm ve o tarafa bidaha aylarca uramamıştım onada dikkat etsinler kırma işini yaparken.... :)

              Yorum yap


              • #8
                çiğ olarak tüketmek daha iyi arkadaşlar besin değeri açısından...
                limon olayının yanında az miktarda karabiber eklenirse avlandığınız yerde hiç yetişmeme gibi bir tehlike ortaya çıkabilir çünkü tat muhteşem :twisted:

                Yorum yap


                • #9
                  iyi de..kimse doğal power up olduğundan bahsetmemiş agalar... :mrgreen: :mrgreen:

                  Yorum yap


                  • #10
                    Opercula Nickli Üyeden Alıntı
                    iyi de..kimse doğal power up olduğundan bahsetmemiş agalar... :mrgreen: :mrgreen:
                    :)
                    Bal?k ça??rmay? bilmem, onlar beni ça??r?r


                    Can ARSLAN ?stanbul 13/11/1971

                    Yorum yap


                    • #11
                      üyelik iptali lütfen

                      Yorum yap


                      • #12
                        Her çeşidi yenirmi bu kestanenin ? mora çalanlar iyi olur demişsiniz... mesela siyahlarından yesek zehirlenmeyiz dimi :)

                        Yorum yap

                        Hazırlanıyor...
                        X