Duyuru

Gizle
No announcement yet.

İşTE EN LEZZETLİ LEVREK TARİFİ

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • İşTE EN LEZZETLİ LEVREK TARİFİ

    KAÇ KİşİLİK: 4
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
    PİşME SÜRESİ: 20 dk
    Malzemeler:


    1 büyük boy levrek

    50 gr tereyağ

    1 soğan

    2 diş sarımsak

    1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

    7-8 mantar

    2 domates

    Yarım demet maydanoz

    Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat

    Tuz, tane karabiber
    Üzeri için:
    3 çorba kaşığı süt kreması

    1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri

    Hazırlanışı:
    * Levreği temizleyip fileto çıkarın. Bol suyla yıkayıp kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın. Soğan ve sarımsağı soyup ince doğrayın. Domatesi soyup rendeleyin. Mantarları temizleyip dilimleyin. Maydanozu temizleyip kıyın.

    * Margarini tavada eritin. Soğan, sarımsak ve dolmalık fıstıkları ekleyip pembeleştirin. Mantarı ilave edip bıraktığı suyunu çekene kadar soteleyin. Domates, maydanoz, muskat, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin.

    * Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. İki parça levrek filetonun üzerine malzemeyi paylaştırıp yayın. Kenarları üst üste gelecek ve malzeme görünmeyecek şekilde kapatın. Kat yerleri altta kalacak şekilde filetoları tepsiye alın. Üzerlerine süt kreması döküp kaşarpeyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.


    Arkadaşlar akşam denedim. tek kelime ile mükemmel bir tat, herkese tavsiye ederim.

    Ali SEVİNÇ

  • #2
    ....................................

    Yorum yap


    • #3
      Hocam valla tarifine saglık .Okur okumaz bu aksam gelen misafirlere bunu yapıyoruz dedim.Tabii ki misafiri kim düsünür :o Sonucta herkes tabaklarını ekmekle öyle bir sıyırdı ki cam tabaklar yeni temizlenmiş gözlük camına döndü.tesekkurler

      Yorum yap


      • #4
        sanıyorum bu tarifi kikla,eskina gibi kaba etli balıklara da uyarlayabiliriz.fakat önceden marinelemek şartı ile. yoksa hafif bir ot kokusu yemeğin tadını kaçırabilir.
        Marineleme işlemi:
        derisi soyulmuş filetosu çıkarılmış balıklarımızın iç organlarının bulunduğu yanaklarıda keserek(kılçık açısından)çekilmiş karabiber ve zeytin yağına yatırıp min. 2 saat bekletelim( ben 1 gece önceden uyguluyorum)daha sonra levrek yerine bu filetoları kullanalım. mükemmel olacağına eminim.
        yine balık yerine kontrfile de tercih edilerek değişik bir tat almak mümkün
        yalnız muskat yerine sos piştikten sonra kekik atılarak et yemeklerine de uygulanabilir.

        Yorum yap


        • #5
          Ali, bu tarif üniversal galba :)
          Somon balığında denedim, nefis oldu.

          Yorum yap


          • #6
            Ali tarif universal mı değil mi akşam anlıycaz.
            Ben de kefal için uyguluycam bakalım nasıl olucak.
            Tarif için tekrar saol

            Yorum yap

            Hazırlanıyor...
            X