Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Sazan tava tarifi

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Sazan tava tarifi

    Gerçi şu an mevsimi geçti ama, Sazan Balığının bol olan kılçıklarından ötürü yemesi konusunda problemler olduğunu bu konuda edindiğim tecrübelerden biliyorum. Yedi-Sekiz seneden beri sazan yakalamama rağmen bu balığı gerçek lezzetinde kızartmayı daha yeni öğrendim. şimdi tarifine gelirsek ; Öncelikle yakalanan sazan'ın içi temizlendikten sonra yüzgeçleri biraz kalın şekilde kesiliyor. Böylelikle ince ve küçük kılçık derdi büyük ölçüde ortadan kalkıyor. Ardından balık ortadan ikiye bölünerek büyük kılçıklar etten çekilerek çıkartılıyor. Bundan sonra çıkan filetoyu isterseniz limon, karabiber ve kırmızı biberden oluşan sosta bir müddet bekletebilirsiniz. Daha sonra mısır ununa bulayıp bir güzel kızartın. Mememen malzemesi şeklinde hazırlanmış domates ve sivri biberleri kızartma tamamlandıktan sonra balığın üzerine dökerek beş dakika kadar da böyle kızartın. İnanın balık bu şekilde müthiş bir lezzet kazanıyor. Bir deneyin ve görün Afiyet olsun arkadaşlar...

  • #2
    Teşekkürler hele bir yaz gelsin deneyelim bakalaım.

    Yorum yap


    • #3
      Merhaba Furkan bey tarif için teşekkürler gerçekten güzele benziyor...forumumuz kuralları gereği imza bölümünü doldurmanız ( ad soyad bulunduğunuz il ve yaşınız ) gerekiyor doldurursanız sevinirim teşekkürler iyi dalışlar dilerim

      Yorum yap


      • #4
        arkadaşlar furkan çağrı oğlumun adı, İsmim Aydın Usta 1975 doğumlu İstanbulluyum. Ümraniye'de oturuyorum Selamlar

        Yorum yap


        • #5
          Yaptığınız açıklama için teşekkürler ancak bunu imza bölümünüze yazmanızı rica edeceğim ki size isminizle hitap edilebilsin her seferinde açıklama yapmak zorunda kalmayın...sevgilerimle sağlıklı dalışlar dilerim.
          (ad soyad yaşadınığınız il ve yaşınız şeklinde)

          Yorum yap

          Hazırlanıyor...
          X