Duyuru

Gizle
No announcement yet.

ahtapotları sevelim okşayalım.. onlar birer kuzudurlar

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • ahtapotları sevelim okşayalım.. onlar birer kuzudurlar

    valla normal tencerede hiç uğraşmayın.. 2 saat de kaynatsanız eti lastik gibi oluyor yiyemezsin.. tek çare düdüklü.. bu sene çok deneme yaptım.. sordum örendim.. denedim çöpe attım en sonunda yolu yordamı buldum..
    1) ahtapotu kıyıya çekince başındaki keseyi ters çevirip iç organlarını elle temizleyip atın
    2) pürüzlü bir kayaya 50-60 defa elden çıkacak şekilde fırlatın (elinizle çarpmayın fırlatın gitsin,belki öyle daa mutlu olur )
    3) eve gelince üzerine toz şeker ekip poşete koyun.. doruca deepfreze atın 4-5 gün kalsın yeterli)
    4) düdüklü tencere şart.. yoksa komşudan isteyin.. komşunuzu tanımıyorsanız tanışın akabinde düdüklüsünü isteyin vermeyen zenci
    5) ahtapot yüzecek kadar (fazla değil) suyla berabere yarım bardak sirke ya da bi şişe soda, o da yoksa bi yemek kaşığı toz şeker atın..
    6) en az 30 dakka kaynatın
    7) kendi buharında soğusun.. sakın çıkartıp soğuk suya filan tutmayın..çok bozulur
    8) ılımış olan ahtapota gevşek gevşek bakın.. sonra kollarındaki deri ve vantuzları sıyırıp atın.. tüm derisi kolayca yüzülecek bembeyaz eti kalacaktır..
    9) en makbulü salatasıdır bence siz de öyle yapın
    10) kolları dilim dilimdoğrayın..1-2 cm.. çok kalınsa kolları yani ahtapotumuz iriyse önce boylamasına ikiye kesin kolları.. sonra 8 kola 16 kol muamelesi yaparak sucuk misali dorayın.. tabi 8 kolu varsa.. bu hayvan tam bir yamyam.. acıkınca kendi kollarını piizlendiinden genelde bikaçı eksik oluyor.. bi kere suda hiç kolu olmayan ahtapot gördüm.. sade kafa yüzüyordu..
    11) doğranmış ahtapotumuzu (kafa kısmını da doğrayın tabi) bi salata tabana alalım.. üstüne sarımsak dilimleyelim.. zeytinyağı limon gezdirelim.. maydonoz atalım
    12) RAKIMIZI HAZIR EDELİM
    13) afiyetle yiyelim
    14) tadı nasıl ?
    a) lastik gibi
    b) süper.. keşke rakı da olsaydı
    c) süper.. rakı da var zaten
    cevabınız c ise listeyi tam uygulamışsınız demektir.. afiyet şeker olsun

  • #2
    Eyvallah Muhlis kardes de, baligi puruzlu kayaya neden firlatiyon onu pek cozemedim. Eger oldurmek icinse, bunu neden ic organlarini temizledikten sonra yapiyosun? Seninkiler baya bir orjinalmis. Bana gelenler icini temizleyince kuzu gibi oluyolar genelde. ben oldurmek icin altindan tepesine dogru tam ortasindan bir sis sokuyorum. Kanimca en kisa yol, hem benim hem de ahtapot kardes icin.
    Guzel tarif, ilk firsatta deniycem. Yanliz ben hala ana kuzusuyum, valide rakiya kotu bozulur. Kusura bakmazsin artik.
    BORN TO FISH..
    FORCED TO WORK..

    FB: https://www.facebook.com/turquaz.cam.holder
    https://www.facebook.com/calm.power
    E-Posta - Skype: [email protected]
    Instagram: https://www.instagram.com/turquazsub_official
    Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCUh..._as=subscriber

    Alp Arslan 09 Ekim 1977

    Istanbul Universitesi
    SBF Uluslararasi Iliskiler

    Yorum yap


    • #3
      ahtapotu kayaya vurmamızın sebebi etinin köpürüp yumuşaması. yoksa ne yaparsan yap lastik gibi olma riski var.

      Yorum yap


      • #4
        ben duduklu tencereye atiyom, haslandiktan sonra da sote yapip yagi, salcasi ve biberiyle kizartiyom. yani hep kendi kafama gore. hic tarif uzerine yapmadim. ama ilk firsatta deniycem.
        tesekkurler
        BORN TO FISH..
        FORCED TO WORK..

        FB: https://www.facebook.com/turquaz.cam.holder
        https://www.facebook.com/calm.power
        E-Posta - Skype: [email protected]
        Instagram: https://www.instagram.com/turquazsub_official
        Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCUh..._as=subscriber

        Alp Arslan 09 Ekim 1977

        Istanbul Universitesi
        SBF Uluslararasi Iliskiler

        Yorum yap

        Hazırlanıyor...
        X