Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Palamut pilaki

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Palamut pilaki

    yapılması kolay cok lezzetli palamut yemegidir. ısrarla denemenizi tavsiye ediyorum.
    bir adet irice palamut alınır dilimletilir. kanı iyice alınır tuzlu suda bekmeye bırakılır.
    bir tencerede 3 yada 4 adet sogan ince dogranır bir fincandan biraz fazla sızma zeytinyagında pembeleşinceye kadar kavrulur. pembeleşince minik dogranmış 2 adet havuc , 5-6 diş kıyılmış sarımsak ve bir defne yapragı kırılarak eklenir kavurmaya devam edilir. tuz ilave edilir -varsa deniz tuzu- .bol karabiber, 2 cay kaşıgı seker ve 3-4 domates rendesi ile biraz daha kavrulur.
    harcımız hazır. yarısını ayırıp kalan harc yayılır palamut dilimleri dizilir kalan sos ustlerine boca edilir yarım limon suyu gezdirilir ve en uste kıyılmıs maydonoz serpilir agır ateste agzı kapalı olarak 20 - 25 dakika kadar pişirilir. bolca taze ekmek ile servis edilir.

  • #2
    Gelde yeme.

    Yorum yap


    • #3
      bencede... deneycegim tesekkurler...

      Yorum yap

      Hazırlanıyor...
      X