Duyuru

Gizle
No announcement yet.

ahtapot turşusu

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • ahtapot turşusu

    Boyu önemli değil dövüp bir saat kadar haşladığımız ahtapodu suyu süzülüp soğudukdan sonra iki santimlik parçalar halinde kesip kavanoza dolduruyoruz (sakın derisini ve vantuzlarını temizlemeyin iç organları hariç ) ve üzerini örtünceye kadar sirke doldurup kapatıyoruz.Üç gün sonra afiyetle meze olarak kullanabilirsiniz.
    KIBRIS MEZESİDİR ve şAHANE BİRşEY

  • #2
    Ahtapotu Sirkenin içinde ne kadar saklayabiliriz ?

    Yorum yap


    • #3
      Abi eğer büyük bir ahtapotsa (iki kg) 4 kavanoza paylaştırmanızda fayda var sirke kavanoz acıldıktan 3 hafta sonra özelliğini kaybedebiliyor ama kapalı kavanozu 4 ay boyunca muhafaza edebilirsiniz.
      gerçekten cok güzel bir meze

      Yorum yap


      • #4
        sarımsak ve tuzda atılacak mı :?: :roll: :?:

        Yorum yap


        • #5
          Herkeze iyi günler.
          Basar kardeş tuz ve sarımsak yok.

          Yorum yap


          • #6
            Way bea bu ahtapotunda ne cok yemeği varmış :shock:

            Yorum yap


            • #7
              Maltada kurutup hasliyorlar tuzla. İtalynin az guneyindeki ada Maltada. Yemedim ama gordum. Bileniniz varmi nasil yapiliyor?

              Yorum yap


              • #8
                Lolipip deniz mahsülleri konusunda en zengin mutfaklardan biriside yunan mutfağı. Senin aradığın turde bir pişirme tekniği yunan mutfağında var. Yunanlılar genelde güneşte kurutma tekniği ile ahtapot ve diğer deniz ürünlerini pişiriyorlar. Çok lezzetli olduğuna eminim.

                Yorum yap


                • #9
                  lolipip aramıza hosgeldin profil kısmından imza bölümüne isim soy isim yazarsanız sevinirim.....

                  Yorum yap


                  • #10
                    Lolivan Pinskay. Ama oraya nasil yazabilecegim bilmiyrim. Tarif ederseniz cok kisa memnun oluruz.

                    Yorum yap


                    • #11
                      Gerek kalmamistir zahmete mecbur halledirk yanimdaki arkadasla.

                      Yorum yap


                      • #12
                        !?

                        Yorum yap

                        Hazırlanıyor...
                        X