Duyuru

Gizle
No announcement yet.

FAVA (meze) TARİFİ

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • FAVA (meze) TARİFİ

    gerçek anlamda bir balık sofrasında olmazsa olmazlardandır fava..balığın yanına yakışır...

    4 kişilik tarif bu vereceğim ; malzemelerle oynayarak tek kişilikte yapabilirsiniz ..

    2 bardak Kuru Bakla ( açıkta veya poşette olarak her tarafta satılır )
    2 adet Kuru Soğan
    1 çay kaşığı Toz şeker
    2 çay bardağı Zeytinyağ
    1 adet Limon
    1 bağ Maydanoz
    4 bardak su
    tuz karabiber


    fava Kabuğu soyulmuş ve kırılmış Kuru Bakladan yapılır. Favalık Bakla bir gece ıslatılır.

    Soğanlar rendelenir ve az zeytinyağında hafifçe pembeleşene kadar kavrulur.

    Üzerine 4 bardak su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır.

    Kaynadıktan sonra suyu süzülmüş baklalar, şeker, tuz ilave edilir ve hamur haline gelene kadar pişirilir.

    Pişme bittikten sonra süzgeçten geçirilir. Servis tabaklarına alınır. soğuduktan sonra Üzerine zeytinyağı ve limonun suyu gezdirilir

    isteyenler üzerine kıyılmış dereotu koyarak görüntüyü ve tadı zenginleştirebilirler..

  • #2
    çok önemli bir meze karnım acıktı şimdi
    Hakan Ceyhan (kyocera)
    Karata? ?ZM?R

    hay ?z. yi.

    Yorum yap


    • #3
      heleki kızarmış ekmeğin üzerine sıvadınmı favayı Hakan kardeşim :=)))

      Yorum yap


      • #4
        birazdan gidip biyerlerden fava bulcam
        Hakan Ceyhan (kyocera)
        Karata? ?ZM?R

        hay ?z. yi.

        Yorum yap


        • #5
          hakan kardeş; yedin favayı herhalde,ses soluk kesildi :=)

          bak favayı tuzlu sardalye ile dene , hani alaaddin marka yuvarlak kutuda yağlı tuzlu sardalya olarak satılıyor ya...

          kızarmış ekmeğin üzerine fava, onun üzerinede tek sardalye koy, dene:=))

          Yorum yap


          • #6
            işten yiyemedim içime oturdu.
            nejat öğlenleri abuk subuk yemekler yiyoruz sana 2 tavsiye1- taze ekmek al yarısınıikiye kes arasına yeni çıkan zeytin yağlı ton balığını bir kat diz üstüne bir kat kırmızı soğan bir kat roka, limon sık allahbe yemede yanında yat. 2- konağa yolun düşerse balıkhanenin şadırvana bakan tarafında slaş bir balık pişiricisi var balıkaneden aldığın her türlü balığı hemen pişiriyor yanında alengirli meze yok sadece çoban zalata salataya öyle diyorlar var .
            tavsiye ederim.akşam akşam yine acıktım
            Hakan Ceyhan (kyocera)
            Karata? ?ZM?R

            hay ?z. yi.

            Yorum yap

            Hazırlanıyor...
            X