Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Melanur

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Melanur

    Selamlar,

    Gecen gun bir balik tezgahinda melanur gordum. Acikcasi bugune kadar ben bunlara hic atis yapmamistim daha öncede hic yemedim . Bana eskiden oltayla tuttugumuz çırçır baliklarini hatirlatiyor :( . Nasıl pişirilir ? Tadı güzelmidir? bilen varsa yollasın ltf.

    PS: Iri kayabaligina bayilirim mesela . Bircok baligada tercih ederim buda böle bisimidir acep?

    Can

  • #2
    Selamlar, benim avlandigim bolgede melanurlar atisa deger buyuklukte degil, bu yuzden onlari rahat birakip izlemekle yetiniyorum :) Bir iki defa buyuk melanur yedim, bence tadi guzel. Beyaz bir ete sahip, fazla kilcikli da degil. Zipkinla avlanilacak boyda melanurla karsilasirsam mutlaka sansimi denerim. Pisirilmesi de ozel bir yontem gerektirmiyor. Iyi avlar.
    "Totally Addicted To Bass"
    Av.Mustafa PAKER (1980) - Göztepe/?ZM?R

    Yorum yap


    • #3
      bizim oralarda zaman1 geldiinde çok buyuk melanurlar oluyor ve vuruyoruz ve etini çok severim ben

      Yorum yap


      • #4
        tadına bayılırım.tava-mangal farketmiyo

        Yorum yap


        • #5
          Arkadaşlar melanur'u (Kara kuyruk ) Temizledikten sonra fulya kağıda koy iri ise üstüne bıçak ile iki çizik at domates biber ve soğan içine doldur
          fulya kağıdını hava almıyacak bir şekilde kapadıktan sonra mangal kömüründe (Köz) içinde pişir.Afiyet olsun Süper oluyor balığı elinle kadırınca etleri dökülüyor Afiyet olsun (Not: Bu arada balıkla beraber rakı içmesseniz balıklar midenizde oynar haberiniz olsun ) herkeze iyi avlar.

          Yorum yap


          • #6
            yağlı olduğu dönemde mangalda oluşan lezzeti enfestir.

            Yorum yap

            Hazırlanıyor...
            X