Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Kalamar Tava

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Kalamar Tava

    Yine izmir'de bir meyhanede çok beğendiğim ve ustasından bizzat öğrendiğim kalamar tarifini paylaşayım:

    Kalamarları temizleyip halka halka doğradıktan sonra,
    1 şişe soda, yarım çay bardağı bira, 1 çay kaşiği toz şeker, çay kaşığının ucu ile karbonat (kabartma tozu değil) karışımına yatırın ve bir gün buzdolabında bekletin. (karışımın oranı önemli, miktarı arttırabilirsiniz)

    Suyunu güzelce süzün.
    Unlayıp kızartın.
    İsteğe göre unun içine çay kaşığı ucuyla kabartma tozu katabilirsiniz.

    Yeterince süzmeden kızartmaya çalışırsanız çok kötü yağ sıçratır. Hem siz yanarsınız hem de mutfak batar.

    Afiyet olsun.

  • #2
    Valla ağzımızı sulandırdın hocam, olsa da yesek şimdi :)
    kamil dikmen
    1974 istanbul beykoz

    Northern Lad

    http://zipkinci.com/galeri/data/media/3/logo_2.gif

    Yorum yap


    • #3
      hakikaten hocam olsa da yesek.
      gerçi bu günlerde istanbul'da kalamarın kilosu 2,5 milyona kadar düştü. benden söylemesi

      Yorum yap


      • #4
        harika bir tarif hemen kalamar almamaız gerekiyor galiba..rakıyı tabiki unutmamak gerek

        Yorum yap


        • #5
          Arkadaşlar bende bir ekleme yapmak istiyorum.Kalamarı ne yaparsanız yapın eğer evde ocak az alevli normal ocaksa işiniz zor.Kalamarlar lastik gibi olur.Bunun için çok harlı alev veren ocaklara ihtiyacınız var.Yada tenceredeki yağ soğumaması için kalamarları çok az atıp yapmanız gerek.Ben her yolu denedim.Kalamar benim 1 numaralı seçimimdir.Tabii arkadaşı birayla beraber.

          Yorum yap


          • #6
            Merhabalar..Yeni uye oldugum icin, eski tarihlerde yazilmis yazilara yazacaklarimi ancak okuyup yazabiliyorum kusura bakmayin lutfen..Iyi bir kalamar avcisi olarak benim de paylasmak istedigim bir tarif var.Kalamarlari halka dogradiktan sonra tuz,seker(1 corba kasigi),cok az sirke ve 1/2 cay kasigi karbonat ile iyice ovarak en az 5 saat bekletin,sonra unlayip kizartin.pisirme suresi cok onemli,pembelesince olmustur,kahverengine donmesin..Bu arada derin dondurucumda yaklasik 100 kg taze donmus olta kalamari var,yaza dogru satiyorum..
            UNUTMA ! ! ! H?ÇB?R BALIK KEND? HAYATINDAN ÖNEML? DE??L..T?CAR? ZIPKINCILI?A ÖZENME,SEN? ÖLÜME GÖTÜRÜR...


            Yorum yap


            • #7
              hacam baya ii ya agzımız sulandı ya

              Yorum yap


              • #8
                Kalamar dediğin zaman akan sular durur tabiki Oktayın dediği gibi bencede kalamar bira kardeştir , ayrım yapan kalleştir :D :D :D

                Yorum yap


                • #9
                  Cevap: Kalamar Tava

                  vALLA BİRAZ ÖNCE 750 GRLIK ZIPKINLA ALDIM DİFRİZE ATTIM SLM.22:00

                  Yorum yap


                  • #10
                    Cevap: Kalamar Tava

                    Kalamar = kolesterol. Arkadaşlar; dikkatli olun... :( Tadı güzel olan herşey nedense zararlı oluyor...

                    Yorum yap


                    • #11
                      Cevap: Kalamar Tava

                      Ali TEKEş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      vALLA BİRAZ ÖNCE 750 GRLIK ZIPKINLA ALDIM DİFRİZE ATTIM SLM.22:00

                      kalamarı gündüz suyunda zor deng getirirsin.sübye olmadığına eminmisin.
                      http://zipkinci.com/galeri/data/media/3/ynetim.JPG

                      TUNCER ERGÜN-?ZM?R-1971
                      (Bask?n_ AVCISI)
                      http://zipkinci.com/album.php?albumid=1105

                      Yorum yap


                      • #12
                        Cevap: Kalamar Tava

                        ah kolesterol ah!kalamar yemeden önce 20mg atorvastatin alıyorum... :)

                        Yorum yap


                        • #13
                          Cevap: Kalamar Tava

                          elinize saglık,güzel tarif...
                          fatih gümü?ba?
                          1988-istanbul

                          Yorum yap


                          • #14
                            Cevap: Kalamar Tava

                            karnımı acıktırdı:):):)

                            Yorum yap


                            • #15
                              Cevap: Kalamar Tava

                              kalamar denizin verdiği en güzel nimetlerden biridir.. rakıyla da iyi gider..

                              Yorum yap

                              Hazırlanıyor...
                              X