Duyuru

Gizle
No announcement yet.

Tarak

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • Tarak



    sularamızdaki bence en lezzetli kabuklu. 3-7 metrelerde balçık ,
    kumluk ufak kepezlikli yerlerde toplamak mümkün.
    en kolay tarifi toplanan taraklar tencereye konur, yarım cay bardagı kadar su ilave edilip kapagı kapatılıp agır ateşte kaynatılır daha dogrusu buharında pişirilir. 5 dakikada hazırdır.
    isteyen limon sıkabilir.

  • #2
    Bu da ayrı bir deniz kültürü denemekte fayda var.
    http://img10.imageshack.us/img10/8146/av99.gif


    Cüneyt Ercan
    1970/?ZM?R

    Yorum yap


    • #3
      ızgarası daha hoş oluyor.Kabuğu ile mangala koyun
      kabuğunu açıp eti kabuktan ayrılınca biraz limonla mideye kaydırın.

      Yorum yap


      • #4
        kayalara yap1san konik bir kabuklu var ad1na rumlar papila gibi birsey diyolar, onun etide çok lezzetlidir ,haslama veya 1zgaraya kabuguyla at1yosunuz limonla ve karabiberle cok güzel oluyor,
        tavsiye ederim.

        Yorum yap


        • #5
          taragı sudan cıkarır cıkarmaz bıcak yardımıyla acıp teknenızden alacagınız bıraz lımon suyunu dokun ve cıg cıg atın agzınıza cok lezzetlı oldugunu goreceksınız (tarafımdan cokca denen mıstır ve her buldugumda da denenır)
          Tamer Otken / 1965
          ?stanbul

          Yorum yap


          • #6
            Tamer beyin tarifini ben de buldukça uygulardım. Teorikte hoş görünmese de inanın çok lezzetli oluyor.
            Burak Kocagözo?lu 1976
            ?zmir

            Yorum yap


            • #7
              Maximum lezzeti almak için çiğ yenmeli.

              Yorum yap


              • #8
                Sanıyorum o Tarak bizim buralarda yokda eğer şu kayalara sıkıca yapışık olan şeyse o konik diye bahsedilen hemen deneyeceğim.

                Yorum yap


                • #9
                  Kayalara yapışık olan japon şapkasına benzeyenin adı patella dır.Eti çok serttir ciklet gibi çiğnersiniz.
                  Tarak ise bildiğimiz shell logosunu oluşturan kabukludur.

                  Resimde gördüğünüz gibi kabuklarıyla kaynar suda 5 dakika kadar haşlayıp ayıkladıktan sonra zeytinyağ limon ve maydanozla rakı eşliğinde mideye indirmenizde hiçbir sakınca yoktur.

                  Yorum yap


                  • #10
                    tarık abi cok ii ya agzım sulandı super ya...

                    Yorum yap


                    • #11
                      Arkadaslar yazdigim sey biraz garip gelebilir ama keyfinizi bozmanin bana verdigi rahatsizlikla affiniza siginarak burda birsey dile getirmek istiyorum. Ben yolda yururken bile karincalara basmamak icin sakinan biriyim ama nedense vurulduklari zaman baliklar bana sanki hic aci cekmiyorlarmis gibi bir his veriyor. Yani sicak kanli kara hayvanlari gibi aci cektiklerini zannetmiyorum. Bu nedenle onlari vururken pek tereddut duymuyorum. Ayrica kabuklu hayvanlarin hememn hepsini uygun yontemlerle yemis ve yiyen biriyim. Ama bu kabuklu deniz hayvanlari konusunda farkli bir dusuncem var. Cogu zaman bu hayvanlar tereddutsuz canli canli haslaniyorlar. Bir canliya beslenmek icin bile olsa boyle bir aciyi reva gormek size de biraz acimasizca gelmiyor mu? Canli canli haslamak yerine, bir sekilde oldurdukten sonra pisirme yoluna gidilse dogru olur kanaatindeyim.
                      Cocukken biz de kilolarca midye toplar, hemen sahilde bir ates yakip, civardan buldugumuz bir sacin uzerine midyeleri siralardik. Midyelerde fosurdamaya, sira sira kabuklarini acmaya baslar ve kapanin elinde kalirdi. Onca saat denizde kaldiktan sonra tadina da doyum olmazdi yani. Ve o zamanlar onlarin baliklar gibi canli olduklarinin bile tam bilincinde degildim. Sonra birgun oyle oldukalrini anladim ve kendimi onlardan birini yerinde dusundum. Ben hala midye vs. yiyorum ama oldurme yondemim boyle olmuyor. Bunu burda ifade etme geregi duydum. Belki cocukca bir merhamet gibi gorunebilir ama bir kere daha dusunmenizi isterdim.(hele de secenege sahipseniz) Cunku bir canliyi saniye saniye artan bir birsekilde akla gelebilecek en aci verici yolla inancli bir insan icin kotu bir yoldur. Bu msj sadece muhattaplarina yoneliktir, ayni fikirde olanlar ustune alinmasin.Keyfinizi kacirdigim icin affiniza siginiyorum.
                      BORN TO FISH..
                      FORCED TO WORK..

                      FB: https://www.facebook.com/turquaz.cam.holder
                      https://www.facebook.com/calm.power
                      E-Posta - Skype: [email protected]
                      Instagram: https://www.instagram.com/turquazsub_official
                      Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCUh..._as=subscriber

                      Alp Arslan 09 Ekim 1977

                      Istanbul Universitesi
                      SBF Uluslararasi Iliskiler

                      Yorum yap


                      • #12
                        En başta soğuk suya koyup kaynamaya bırakırsan ölmeleri uzun sürer.İçin rahat etsin istiyorsan eğer kaynar vaziyetteki suya atarsan hemen ölürler.

                        Yorum yap


                        • #13
                          Ama ben once derin dondurucuya atmaya devam edicem. Ahirette pesime dussunler istemem.
                          Yine de sagol.
                          BORN TO FISH..
                          FORCED TO WORK..

                          FB: https://www.facebook.com/turquaz.cam.holder
                          https://www.facebook.com/calm.power
                          E-Posta - Skype: [email protected]
                          Instagram: https://www.instagram.com/turquazsub_official
                          Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCUh..._as=subscriber

                          Alp Arslan 09 Ekim 1977

                          Istanbul Universitesi
                          SBF Uluslararasi Iliskiler

                          Yorum yap


                          • #14
                            Alp Arslan Nickli Üyeden Alıntı
                            Ama ben once derin dondurucuya atmaya devam edicem. Ahirette pesime dussunler istemem.
                            Yine de sagol.
                            Ben de seninle aynı fikirdeyim. Geçenlerde bir ıstakoz vurdum. Tabii ki ölmüştü. Kırık yerelrine pamuk teptim. Az suyla düdüklüye attım ama DÜDÜĞÜNÜ AÇIK BIRAKTIM. Burası çok önemli Yaklaşık 20-25dk sonra kıpkırmızı vaziyette tencereden çıkartıp afiyetle götürdüm. Eti dışarı falan da akmamıştı...

                            Yorum yap


                            • #15
                              onu tencereden çıkardıktan sonra bide tavada kızartçan manyak oluo

                              Yorum yap

                              Hazırlanıyor...
                              X