Duyuru

Gizle
No announcement yet.

ahtapot

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • ahtapot

    :?: Ahtapotun nasıl dövüleceği hakkında bilgisini paylaçmak isteyen varmı? :?:

  • #2
    Bu işlemin bir sayısı veya zamanı yoktur. Ahtapotu dövme yolu var güçünle kayalara defalarca fırlatmaktır. Bitiş zamanı ise artık ahtapotun köpük salmadığı zamandır.
    Bir diğer yöntemse dipfirize atılan ahtapotun 3 - 4 gün sonra aynı yumuşamayı yaptığıdır. Ancak bu yöntemde üzerindeki köpük atılmadığı için kaynatma esnasında su daha fazla köpürür.

    Yorum yap


    • #3
      x

      Emrah arkadaşıma katılıyorum yalnız teknik olarak ben biraz kıllıyım.

      Sahsen ben; ilk önce kafayı ters çevirip iç organlarını ayırıp denize atıyorum ( Balıklarda faydalanıyor ) kafayı düzeltip kesenin arkasına elimi sokup bir müddet dövüyorum, daha sonra kollarının uç tarafını parmaklarımı dolayıp bu sefer kafa tarafını dövüyorum. Bu şekilde değişmeli köpük azalana kadar devam arada gözlerini çıkarıyorum sonra yine devam. Kafa tarafını biraz fazla dövmekte fayda var.

      Saygılar :D

      Yorum yap


      • #4
        slm

        eger deniz kenarında degilsen al bir tahta tokmak vantuzlarına dogru tokacla pamuk gibi oluyor..!!!
        ayrıca deep freez de de yumusuyor.

        Yorum yap


        • #5
          Mehmet Çolpana aynen katılıyorum. Ahtapotu taşlara vurarak yumuşatmak çok uzun iş. En kolayı tahta bir takozla vurarak, kasapların biftek pirzola dövdükleri alet veya benzeri birşeyle ezerek yumuşatmaktır. Eğer böyle uygun malzemeleriniz yoksa hemen deniz kıyısında yassı ve sert bır taşla döverek de aynı işi yapabilirsiniz. Sonra dipfrize atıp dondurun birkaç gün sonra çözdürüp istediğiniz şekilde yiyin.

          Yorum yap


          • #6
            Ahtapotu taşlara vurmaya gerek yok,dibfrizde 2-3 gün kalsın.düdüklü tencerede 30-45 dak.soğumadan elle vanyuzlarını sıyırdıktan sonra tercihe göre nasıl yemek istiyorsanız işleme tabi tutarsınız.En sıhhatlısı zeytinyağı+limon+maydanoz şeklinde salatası,afiyet olsun.

            Yorum yap


            • #7
              ahtapot

              eger derin dondurucuya koymadan bir posete koyarsanız ve posetide ahtapot gomulecek kadar su ile doldurup dondurursanız daha iyi sonuç alıyorsunuz. derin dondurucuda ne kadar çok beklerse o kadar lezzetli oluyor. (en az 1 hafta)

              Yorum yap


              • #8
                sakın ahtapotun tam olarak öldüğünü görmeden buzdolabına koymayın.ben bir kere unutmuştum,ahtapotu dolapta gezerken gören annem kalp krizi geçiriyodu...
                UMUT ARSLAN

                Yorum yap


                • #9
                  espoir Nickli Üyeden Alıntı
                  sakın ahtapotun tam olarak öldüğünü görmeden buzdolabına koymayın.ben bir kere unutmuştum,ahtapotu dolapta gezerken gören annem kalp krizi geçiriyodu...
                  koptum abi :D :D :D

                  Yorum yap


                  • #10
                    1 çay bardağı sirkenin içinde kaynatın bakalım sonuç ne oluyor.Tabi dövdükten sonra olursa iyi olur.
                    Ardahan Dikme
                    [email protected]
                    Kuzey Egeliler____
                    Extrablatt geri döndü.
                    Poseidon A?k?na!!!

                    Yorum yap


                    • #11
                      .Ahtapotu köpürene kadar dövdükten sonra (ben dövmem adamlarıma dövdürürüm) düdüklü tenceye atıp, bir kaç dal dut dalı ile haşlamak çok iyi sonuç veriyor.Ağızlara sağlık, çatala kuvvet oluyor
                      Adil SAYIN - 1983 - Ku?adas?/Nazilli

                      Yorum yap


                      • #12
                        Ahtapotu döverek veya dondurarak yumuşattıktan sonra nasıl bir temizleme işlemi yapmak gereklidir? iç organları, kollar, kafa ve derisinde nereler temizlenip atılmalıdır? özellikle derisi soyulacaksa nasıl bir yöntemi vardır?

                        Yorum yap


                        • #13
                          Ahtopotu dövdükten sonra bir ağaç dalında güneşte derisi kurutulduktan sora deriyi ayırmak çok kolay olur.Bu işlem için 10-15 dakika yeterlidir.
                          http://img10.imageshack.us/img10/8146/av99.gif


                          Cüneyt Ercan
                          1970/?ZM?R

                          Yorum yap


                          • #14
                            Ahtapotu kısa bir süre dövdükten sonra , düzgün yüzeyli bir kaya üzerine ahtapotu sıkıca tutup bastırarak aynen çamaşır çitiler gibi sürtme işlemi uygularsanız, ahtapot hem yumuşayacak, hem köpüğü kalmayacak hem de derisi soyulacaktır.
                            Kısa süreli aralıklarla ahtapotu tutuş şeklinizi değiştirip her tarafını ovalarsanız daha iyi sonuç alırsınız.
                            Hepi topu 5 dk süren bu işlemi yaparken, isteğe göre vantuz kısımlarını da ovalama yöntemiyle kolaylıkla ve kısa sürede temizleyebilirsiniz.

                            Zamanınız kısıtlıysa veya vurduğunuz ahtapotu hemen pişirmek istiyorsanız, bu yöntemi denemenizi öneririm. Ben ahtapotu hep bu şekilde hazırlarım, gayet de leziz oluyor.

                            Foça'da yaşlı bir balıkçı amcadan öğrenmiştim.

                            Yorum yap


                            • #15
                              geçen gün denedim.yumuşatmadan vurulduğu gibi hemen tencereye atıp haşladım.ancak koku olarak pek begenmedim.bazıları sogan kabugu ile haslıyormuş.acaba sogan kokusunu aldığı için mi? tadı fena değil zeytinyağı-limon ve pul biberle yemiştim. ama elbetteki daha güzel tarifleri de olabilir. hiç kalamar gibi kızartıp yemeyi deneyen oldu mu?

                              Yorum yap

                              Hazırlanıyor...
                              X