Duyuru

Gizle
No announcement yet.

AHTOPOT IZGARA(Kıbrıs ve yunan husulü)

Gizle
X
 
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Sil
new posts

  • AHTOPOT IZGARA(Kıbrıs ve yunan husulü)

    Zıpkınla veya elle yakalanan ahtopotun sadece iç organları çıkarılır.Taşlara vurularak yumuşatılır.Bu işlem sırasında ahtapot köpük salmaya başlar ve köpükler bitene kadar bu işleme devam edilir.Deniz suyunda iyi durulanır Yumuşatılmış ahtapot birkaç gün güneşte kurumaya bırakılır.Kıbrıs ve Yunanistan adalarında yapılış şekli budur.Diğer bir şekilde komple kalın tuz ile tuzlanarak kurutulabilir.Malta Makedonya tarafında yapılış şekli budur.Her ikiside oldukça lezzetli ahtapot yemekleri içinde en mükemmel lezzete sahip pişirme şeklidir. Mangalda mangal kömürü yakılarak kor haline getirilir. Mangala yerleştirilen tel ızgaranın üzerine ahtapot konularak kızartılır.Gerekirse kolları uygun şekilde parçalara ayrılabilir.8 parçaya ayırıp kolları tek tek pişirmek en uygun şeklidir.Kesinlikle derisi soyulmadan bütün olarak pişirilmelidir. Kızartılmış ahtapot bilahare küçük parçalara doğranarak kırmızı soğan eşliğinde meze olarak sunulur.Sıcak veya soğuk servis yapılabilir.Rakı veya şarap ile tüketilmesi tavsiye edilir.
    Afiyet olsun

  • #2
    Ağzımın suları aktı... :)
    "Totally Addicted To Bass"
    Av.Mustafa PAKER (1980) - Göztepe/?ZM?R

    Yorum yap


    • #3
      heyyt diyorum,ağzımızın suyu aktı yahuuu :D :D :D

      Yorum yap


      • #4
        insanın açken buralarda gezinmesinin sakıncalı olduğunu anladım :D


        İlk gördüğüm ahtapotu direk vuracam hiç şansı yok :evil:

        Yorum yap

        Hazırlanıyor...
        X