| Taner ONUR.19 Ağustos 2000 Onlar denize dargın
Oğulları denizde öldü. Onur çifti o gün denize küstü. Bir daha balık yemediler. Deniz görünce gözlerini kapadılar.
TANER, denize áşıktı. Çocukken, balık tutan dayısının yanından ayrılmazdı. Ne zaman büyüdü, hemen kendi oltasını aldı. Sonra dalgıçlık sevdası başladı. Ardından zıpkınla avcılık.
‘‘Denizin dibi büyülü anneciğim’’ derdi. Annesi Necmiye Onur'un endişeli bakışlarını görünce de, ‘‘Korkma, bir şey olmaz. Her tedbiri alıyorum’’ diye eklerdi.
19 yaşındaki Taner, 19 Ağustos 2000 tarihinde Salacak Sahili'nde zıpkınla balık avlarken, bir sürat motorunun çarpması sonucu kaybetti hayatını. Geride denize küskün, acılı bir aile bırakarak gitti.
Başaktörü deniz olan sayısız hayalini de beraberinde götürdü.
Validebağ Öğretmen Hastanesi Vakfı'nda çalışan Onur çifti, Taner'in ölümüyle hayattan çekti elini ayağını. Evlerinde ne balık pişti, ne de sahile inildi.
Necmiye Onur, elinde oğlunun ölümünden bir hafta sonra gelen üniversite sınav sonucuyla, isyan ediyor hayata.
‘‘Üniversite tercihlerini yaparken bile hep deniz kenarı yerler yazdı. Ama en çok Denizcilik Yüksek Okulu'nu istemişti. O öldükten sonra öğrendik ki Tuzla Denizcilik Yüksek Okulu'na girmeye hak kazanmış. Neye yarar?’’ diye soruyor.
Taner Onur, 19 Ağustos 2000 tarihinde, Üsküdar Salacak Sahili'nde şnorkelle dalmış, zıpkınla balık avlarken, ‘‘Barbaros’’ adlı sürat motorunun çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Motorda bulunan Mehmet Haluk Kanzık ve Ziya Yıldız, olay sonrası gözaltına alındılar. Motoru kendisinin kullandığını söyleyen Yıldız, bir ay tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Davanın, iki tutuksuz sanığı Ziya Yıldız ve Mehmet Haluk Kanzık, ‘‘Taksirli adam öldürmek’’ suçundan, beş yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyorlar. Bu arada Necmiye Onur, 12 Ekim'de görülecek davanın ikinci duruşmasını beklerken, bir yandan da ‘‘maddi ve manevi tazminat davası’’ açmaya hazırlanıyor. yukarıda yazılanlar hürriyet gazetesinden alınmıştır. merhum Taner Onur'un geride kalan anne ve babası adına açılan tazminat davası vekil olarak tarafımdan sürdürülmektedir. allahtan rahmet diliyorum. baya eski bir haber ama çok yakından bildiğim için paylaşmayı uygun buldum. otopsi raporlarından merhumun tekneyi görerek kaçmaya çalıştığı yani sırtüstü yüzer vaziyette iken çarpmanın meydana geldiği anlaşılmaktadır. bu da dalışlarımızda şamandıra kullanmanın ne kadar etkili olabileceğini göstermektedir. genç yaşta vefat eden sevgili tanere Allah(c.c.) gani rahmet diliyorum.[/i][/b]
__________________ Av. Mehmet YAVUZ
0216 3358917 GSM 05336278499 |