1. Sayfa - Toplam 5 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 47

Konu: S.g.k. HenÜz kabullenmedÝ

  1. #1
    ZIPKINCI Cengiz BASUT - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    29-06-2005
    Bulunduðu yer
    istanbul
    Yaþ
    44
    Mesajlar
    10

    S.g.k. HenÜz kabullenmedÝ

    paylaþmak ýstedim. cezalarý hala çatýr çatýr kesiyorlar bu ahta sonu azdaha bende 633 ytl cezayý yiyordum. jandarma ihbar üzerine geldi ama 5 dakkika gecikti sudan çýkmýþtým . sudaolsaydýk sahil güvenliðe teslim ediyorlar. ama karadaysanýz yýrtýnýz... geçen haftada bu bölgeyle (seddülbahir) ilgili SGK ya bir bilgilenme mail atmýþtým bu gün cevap geldi. imlalarý rahat anlaþýlsýn diye elimden geldiði kadar düzelttim. yorum sizin... herkes ekazasýz dalýþlar dilerim.
    ALINTI****************************
    Sayýn Cengiz BASUT

    ©LG© : 16 Aralýk 2008 tarihli ve “Bilgi Edinme Talebi” konulu elektronik posta.
    1. 16 Aralýk 2008 tarihli zýpkýnla balýk avcýlýðý konulu Bilgi Edinme Talebiniz ilgi ile Komutanlýðýmýza intikal etmiþtir. Konuya iliþkin olarak Tarým ve Köyiþleri Bakanlýðý ile Kültür ve Turizm Bakanlýðý tarafýndan yayýmlanan mevzuatlarda yer alan hususlarý içeren ve müteakip maddelerde yer alan bilgileri incelemenizin tarafýnýza fayda saýlayacaðý mütalaa edilmektedir.
    2. Konu ile ilgili olarak;
    a. 03 Mart 1990 tarihli “Türk Karasularýnda Sportif Amaçlarla Yapýlacak Aletli Dalýþlara iliþkin Yönetmeliðin 4’üncü maddesinde aletli ve aletsiz dalþý tanýmlanmasýna raðmen, yasak bölgelerde baþlýklý 5’nci maddesinde her türlü dalýþ yasaklanmýþtýr. Dolayýsýyla; Kültür ve Tabiat Varlýklarýný Koruma Kanunun 35’inci maddesine göre Bakanlar Kurulu Kararý ile yayýmlanan yasak sahalarda her türlü (ABC, SCUBA, nargile) dalýþýn yasak olduðu deðerlendirilmektedir.
    b. 21 Aðustos 2008 tarihli ve 26974 sayýlý resmi gazetede yayýmlanarak 01 Eylül 2008 tarihinde yürürlüðe giren 2/2 Numaralý Amatör (Sportif ) Amaçlý Su Ürünleri Avcýlýðýný Düzenleyen Tebliðin 21’inci maddesinin 6’inci bendinde “Kültür ve tabiat varlýklarýný korumak amacýyla belirlenen ve 24 Eylül 2001 tarihli ve 24533 sayýlý Resmi Gazete’de koordinatlarý ilan edilen Bölgelerde aletli dalþý (SCUBA) yapmak yasaktýr” hükmü bulunmaktadýr.
    c. Ancak, Su Ürünleri Yönetmeliðinin “Özel Yasak, Sýnýrlama ve Yükümlülükler” baþlýklý 17’nci maddesi “Koordinatlarý Kültür Bakanlýðýnca tespit ve Resmi Gazete’de ilan edilen bölgelerde, sünger hariç, dalýþ yapýlarak su ürünleri avcýlýðý yasaktýr” hükmünü içermektedir. Bu nedenle, anýlan Yönetmelikte Md.2.b.’de belirtilen hüküm çerçevesinde deðiþiklik yapýlýncaya kadar Yönetmelik hükümlerinin esas alýnmasýnýn uygun olacaðý deðerlendirilmektedir.
    ç. Dalýþ yapýlan sahalarý sýnýrlayan; kültür ve tabiat varlýklarýnýn bulunduðu alanlarý belirten
    Bakanlar Kurulu Kararý yaný sýra Deniz Askeri Yasak Sahalar’da bulunmaktadýr. Sahil Güvenlik Komutanlýðý internet adresinde (Ana Sayfa) bulunan “mevzuat” linkinden ve “Denizcilere ilanlar” linkinden Deniz Askeri Yasak Bölgeler ile ilgili ayrýntýlý bilgilere ulaþabilirsiniz. Ayrýca, hýzlý eriþim linkinde yer alan SGK yayýnlarýndan dalýþa yasak sahalar kitabýna ulaþabilirsiniz.
    3. Sahil Güvenlik Komutanlýðý olarak, yasa dýþý su ürünleri avcýiýðý denetimlerinde su ürünleri avcýlýðýnýn sürdürülebilirliðini saðlamak adýna ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde görev icra edilmektedir. Yapýlan kontrollerin ülkemizin denizsel flora ve faunasýnda bulunan canlýlarýn korunmasý ve bilinçsiz avcýlýðýn önüne geçilmesi adýna yapýldýðýný belirterek, gösterdiðiniz hassasiyet için 24 saat görev yapan Komutanlýðýmýz adýna teþekkür eder, saðlýklý günler dileriz.

    Kimden:
    Tarih: 16 Aral¹k 2008 Sal¹ 11:41
    Kime: GENEL SEKRETERL©K
    Konu: Bilgi Edinme - Gerçek Kisiler
    BILGI EDINME BASVURUSU BASVURU SAHIBI :cengiz basut
    CEVAP YÖNTEMI TALEBI :Elektronik
    E-POSTA :
    TALEP ETTIGI BILGI VE BELGELER :
    KONU: Gelibolu yarimadasinda su alti balik avina yasak bölgeler. Tarim ve Köyisleri Bakanliginin yayinlamis oldugu sirküler çerçevesinde kurallara uyarak Gelibolu yarim adasinda zipkinla avlanmak istiyorum.Girdigimiz bölgede yerli halk ve kolluk görevlileriyle zor durumlara maruz(SU IÇERISINDE TASLANMAK VE CEZAI ISLEM GÖRMEK..vs.) kalmamak için yardimizi rica ediyorum. Gelibolu yarimadasi deniz kiyilarinda zipkinla balik avi yapamiyacagimiz ve yapabilecegimiz bölgeleri belirten bir yazi, yazinin bu bölgede dalis yapacak olan arkadaslarinda çogaltilip kullanilmasi izini ile ilgili bilgilendirmenizi rica ederim. CENGIZ BASUT

  2. #2
    ZIPKINCI muratyucebas - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26-07-2004
    Bulunduðu yer
    Karþýyaka / ÝZMÝR
    Yaþ
    30
    Mesajlar
    604

    Cevap: S.g.k. HenÜz kabullenmedÝ

    Arkadaþlar Sahil Güvenlik Komutanlýðýnýn tutarsýz davranýþý kuruma olan güveni gittikçe azaltýyor. Ayný genel sekreterlik bana þu yanýtý vermiþti.

    _________________________________________________
    BÝLGÝ EDÝNME TALEBÝ MESAJI
    From: murat_yucebas@hotmail.com [mailto:murat_yucebas@hotmail.com]
    Sent: Thursday, September 18, 2008 2:56 PM
    To: GENEL SEKRETERL©K
    Subject: Bilgi Edinme - Gerçek Kisiler

    BILGI EDINME BASVURUSU BASVURU SAHIBI :murat yücebas ADRESI : *********** CEVAP YÖNTEMI TALEBI :Yazili E-POSTA :murat_yucebas@hotmail.com TALEP ETTIGI BILGI VE BELGELER :T.C. Sahil Güvenlik Komutanligi Konu: Amatör Sualti Avciligi Dalisa yasak sahalar içerisinde kalan Eski Foça Fener adasi mevkiinde tüpsüz, yapay hava kaynagi kullanmadan , gün dogumundan gün batimina kadar geçen süre içerisinde, günlük avlanma limiti dahilinde, sualti tüfegi ile amatör sualti avciligi yapilmasinda bir sakinca varmidir. hem yazili hemde e-posta yoluyla bilgi vermenizi rica ederim.





    Pl.P.:5010-16012-08/Strj. ve And.D. 26 Eylül 2008

    KONU: Bilgi Edinme Talebi.
    (DOSYA)
    Sayýn Murat YÜCEBAÞ
    (murat_yucebas@hotmail.com)

    ©LG© : 18 Eylül 2008 tarihli bilgi edinme talebiniz.


    1. Amatör avcýlýk konusunu içeren bilgi edinme talebiniz ilgi ile Sahil Güvenlik Komutanlýðýna intikal etmiþtir.
    2. Elektronik postanýzda belirtmiþ olduðunuz konu ile ilgili olarak;
    a. 2863 sayýlý Kültür ve Tabiat Varlýklarýný Koruma Kanununun 35’inci maddesi gere»ince, sualtýnda korunmasý gerekli kültür ve tabiat varlýklarýnýn bulunduðu bölgeler ilgili kurum ve kuruluþlarýn görüþü alýnarak Kültür ve Turizm Bakanlýðýnca tespit edilmekte ve Bakanlar Kurulu kararý ile resmi gazetede yayýmlanmaktadýr. 24 Eylül 2001 ve 24533 sayýlý Resmi Gazetede yayýmlanan 06 Aðustos 2001 tarih ve 2001/2952 karar sayýlý Bakanlar Kurulu kararnamesinde (17 Ocak 2002 tarih ve 2002/3591 sayýlý Bakanlar Kurulu kararý ile deðiþik) dal¹þa yasak sahalar koordinatlarý ile beraber belirtilmiþtir. Eski Foça Fener Adasý mevkii dalýþa yasak sahalar içerisinde yer almaktadýr.
    c. Sahil Güvenlik Komutanlýðý unsurlarý tarafýndan dalþa yasak sahalarda yapýlan amatör amaçlý (sportif) su ürünleri avcýlýðý konusundaki denetimler; 21 Aðustos 2008 tarihli ve 26974 sayýlý resmi gazetede yayýmlanarak 01 Eylül 2008 tarihinde yürürlüðe giren 2/2 Numaralý Amatör (Sportif ) Amaçlý Su Ürünleri Avcýlýðýný Düzenleyen Tebliðin 21’inci maddesinin 6’inci bendinde yer alan “Kültür ve tabiat varlýklarýný korumak amacýyla belirlenen ve 24 Eylül 2001 tarihli ve 24533 sayýlý Resmi Gazete’de koordinatlarý ilan edilen Bölgelerde aletli dalýþ (SCUBA) yapmak yasaktýr.” hükmü çerçevesinde gerçekleþtirilmektedir.
    ç. Bu kapsamda bahsi geçen alanlarda amatör su ürünleri avcýlýð konusunda donanýmlý dalýþ olarak tanýmlanan SCUBA dýþýndaki herhangi bir dalýþ stiline kýsýtlama getirilmemiþtir.
    d. Ayrýca, Deniz Askeri Yasak Bölgeler ile ilgili ayrýntýlý bilgilere Sahil Güvenlik Komutanlýðýnýn web sitesinde (Ana Sayfa) bulabileceðiniz “Denizcilere ilanlar” linkinden ulaþabilirsiniz.

    e. Amatör Avcýlýk ile ilgili olarak Ana Sayfa internet adresinde yer alan 2/2 Numaralý Amatör (Sportif) Amaçlý Su Ürünleri Avcýlýðýný Düzenleyen Teblið’e “mevzuat” linkinden ulaþabilirsiniz.
    3. Denizlerimiz ve doðal kaynaklarýmýzýn korunmasý, sürdürülebilir kullanýmý, yasadýþý avcýlýk konusunda 24 saat görev yapan Komutanlýðýmýz adýna teþekkür eder, ilgili þahýslardan gelen her türlü konunun yasal mevzuat çerçevesinde süratle incelendiðini ve bu çerçevede ALO-158 hattýna yapýlan tüm ihbarlarýn mutlaka deðerlendirildiðini belirtir,

    Saðlýklý günler dileriz.


    BÝLGÝ EDÝNME TALEBÝ MESAJI
    From: murat_yucebas@hotmail.com [mailto:murat_yucebas@hotmail.com]
    Sent: Thursday, September 18, 2008 2:56 PM
    To: GENEL SEKRETERL©K
    Subject: Bilgi Edinme - Gerçek Kisiler

    BILGI EDINME BASVURUSU BASVURU SAHIBI :murat yücebas ADRESI : *********** CEVAP YÖNTEMI TALEBI :Yazili E-POSTA :murat_yucebas@hotmail.com TALEP ETTIGI BILGI VE BELGELER :T.C. Sahil Güvenlik Komutanligi Konu: Amatör Sualti Avciligi Dalisa yasak sahalar içerisinde kalan Eski Foça Fener adasi mevkiinde tüpsüz, yapay hava kaynagi kullanmadan , gün dogumundan gün batimina kadar geçen süre içerisinde, günlük avlanma limiti dahilinde, sualti tüfegi ile amatör sualti avciligi yapilmasinda bir sakinca varmidir. hem yazili hemde e-posta yoluyla bilgi vermenizi rica ederim.
    __________________________________________________ ______________________

    Bu durumda þu soruyu sorma hakkýný kendimde buluyorum.

    Sahil Güvenlik Komutanlýðý kaybettiði dava sonucunda kestiði cezalarý savunmak için yeni bir yöntem bulmuþ. Ancak sorun þurda baþlýyor biz kazanýlmýþ bir davanýn ardýndan (Güven abinin davasý) gönül rahatlýðýyla ilgili bölgelerde avlanmaya gidersek tekrar bir kolluk kuvveti tarafýndan cezalandýrýlýp malzemelerimize el koyulmaya devam edilecektir. Ancak balýðýn neslini tüketen trolcü, dibin þeklini deðiþtiren ve suda canlý býrakmayan dinamitçi, kaplumbaðanýn kafasýna kurþun sýkan ticari balýkçý (CARETTAYI KURÅžUNLA ÖLDÜRDÜLER..., Olaylar Haberleri - Bodrum BHA - Bodrum‘da HerÅŸeyden Haberiniz Olsun*) çevirmeci, gýrgýrcý kaçak avlanmaya serbestçe devam eder. Çünkü biz amatör sualtý avcýlarý bu faaliyeti keyif için yaptýðýmýzdan önümüze engel koyulduðunda yolumuzu deðiþtirir baþka yerde avlanýrýz. Ama ticari avcýnýn önüne nekadar engel koyarsan koy iþin ticaretini yaptýðýndan ve daha önceden serbestçe yaptýðý iþi þimdi kaçak yapmanýn bir sakýncasý olmadýðý düþüncesiyle yasak av yapmaya devam edeceklerdir. hatta bunun için foklara yunuslara kaplumbaðalara ve doðanýn dengesi için çok önemli olan binlerce canlýya hiç saygý göstermeden öldürecekler. Aðlarýndaki ticari deðeri olmayan balýklarý ölü halde teknelerini baðladýklarý yerde suyun dibinde görmeye devam edeceðiz birtane bile sözüm ona kolluk kuvveti gelipte kardeþim bu ölü balýklar nedir diye sormayacak bile. Bu durumu kendilerine sorduðunda ise " yasa dýþý su ürünleri avcýiýðý denetimlerinde su ürünleri avcýlýðýnýn sürdürülebilirliðini saðlamak adýna ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde görev icra edilmektedir. Yapýlan kontrollerin ülkemizin denizsel FLORA VE FAUNASINDA bulunan CANLILARIN KORUNMASI ve bilinçsiz avcýlýðýn önüne geçilmesi adýna yapýldýðýný belirterek, gösterdiðiniz hassasiyet için 24 saat görev yapan Komutanlýðýmýz adýna teþekkür eder" cevabýný alacaksýn

    Sonra sen dalýpta avladýðýn SINIRLI sayýda balýðý yemenin planýný yaparken uzun sürede biriktirerek aldýðýn takýmlarýný elinden alan görevli gözünün içine baka baka itiraz et kardeþim ben cezamý keserim gerisine bakmam diyerek yastýðýna baþýný rahatça koyacak. Çünkü o sýrada çok önem verdiði flora ve faunadaki canlýlarý korumuþ ve bilinçsiz avcýlýða engel olmuþtur. Ancak sorun þudur ki cezayý kesen görevli balýklarýn yasak cins olup olmadýðýný bilmediinden sana soracak hey yavrum heeeey gelde kýzma
    neyse çok kýzdým yeter bukadar....
    http://zipkinci.com/uyeler/102-album...resim46093.png

    Amatör Sualtý Avcýlarý Derneði Kurucu Üyesi

  3. #3
    Yönetici Aþkýn YILDIRIM - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03-10-2006
    Bulunduðu yer
    karþýyaka/ÝZMÝR
    Mesajlar
    3.738

    Cevap: S.g.k. HenÜz kabullenmedÝ

    Sahil Güvenlik Komutaný, tümamiral rütbesinde bir general olup; Deniz Kuvvetleri Komutanýnýn lüzum göstermesi, Genelkurmay Baþkanýnýn teklifi, Ýçiþleri Bakanýnýn inhasý ve Cumhurbaþkanýnýn imzalayacaðý kararname ile atanýr. Komutan, hizmet ve görev yönünden Ýçiþleri Bakanýna baðlý olmasýna raðmen, birinci sicil amiri Genelkurmay Baþkanýdýr.
    Sahil Güvenlik Komutanlýðý, Ankara’daki karargahý dýþýnda karargaha baðlý dört ana ast bölge komutanlýklarý ile iki grup komutanlýðýndan oluþmaktadýr. Bölge komutanlýklarý þunlardýr:

    a. Karadeniz Bölge Komutanlýðý (SAMSUN)
    b. Marmara ve Boðazlar Bölge Komutanlýðý (ÝSTANBUL)
    c. Ege Denizi Bölge Komutanlýðý (ÝZMÝR)
    d. Akdeniz Bölge Komutanlýðý (MERSÝN)

    Bence bu durumun önüne geçmenin yolu Sahil Güvenlik Komutanlýðý olmaktan çýkmýþtýr. Yapýlmasý gereken eldeki bilgi ve belgeleri mahkeme kararlarý ile beraber durumu açýklayan bir üst yazýnýn ekinde içiþleri bakanlýðýna yollamak ve yapýlan hatalý uygulamalarýn ortaya çýkan maðduriyetlerin önüne geçmek adýna ilgili kurumu uyarmalarýný talep etmektir. Eðer bu gerçekleþir ve iç iþleri bakanlýðýnýn bu konuda yapacaðý uyarýnýn bir kopyasý ya da açýklamasý bilgi edinme çerçevesinde de olsa alýnabilirse sorun ortadan kalkar.

    Benim teklifim bu konuya hep beraber sahip çýkalým ve bu dosyayý oluþturalým. Baþvuruyu ben yapabilirim yeterki Murat bey Güven Bey gibi diðer arkadaþlarýnda hassasiyet gösterip dosyaya belgelerle katkýda bulunmasýdýr.
    Konu Aþkýn YILDIRIM tarafýndan (26-12-2008 Saat 15:04 ) deðiþtirilmiþtir.
    NUR ÝÇÝNDE YAT KARDEÞÝM

  4. #4
    ZIPKINCI muratyucebas - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26-07-2004
    Bulunduðu yer
    Karþýyaka / ÝZMÝR
    Yaþ
    30
    Mesajlar
    604

    Cevap: S.g.k. HenÜz kabullenmedÝ

    Aþkýn bey kendi adýma elimden geleni seve seve yaparým. Takip ettiðim benimkiyle beraber birkaç dava daha var sadece bir dava sonucu ile buna kalkýþmak biraz yetersiz olabilir. Benim ve arkadaþlarýmýn izmir idare mahkemesinde süren davalarýn sonuçlarýnýda beklememiz bu dosyaya faydalý olacaktýr. Bu durumda vaktimiz kýsýtlý deðil istediðiniz evraklar neler ise bildirmeniz yeterli olacaktýr. Forumdaki diðer arkadaþlardanda ekleyebilecekleri evraklarý kazanýlmýþ veya devam eden dava karar ve durumlarýný toplamamýz gerekir.
    Bi el atýnda hep beraber altýndan kalkalým bu iþin



    SGK nýn Cengiz Beye verdiði cevaptan

    "Ancak, Su Ürünleri Yönetmeliðinin “Özel Yasak, Sýnýrlama ve Yükümlülükler” baþlýklý 17’nci maddesi “Koordinatlarý Kültür Bakanlýðýnca tespit ve Resmi Gazete’de ilan edilen bölgelerde, sünger hariç, dalýþ yapýlarak su ürünleri avcýlýðý yasaktýr” hükmünü içermektedir. Bu nedenle, anýlan Yönetmelikte Md.2.b.’de belirtilen hüküm çerçevesinde deðiþiklik yapýlýncaya kadar Yönetmelik hükümlerinin esas alýnmasýnýn uygun olacaðý deðerlendirilmektedir."


    anlaþýldýðý üzere yönetmelik deðiþikliði haricinde bir yöntem bu iþi halledemeyecek. Yani Kültür Turizm Bakanlýðýnýn deðerlendirmesi SGK tarafýndan dikkate alýnmýyor.
    Konu muratyucebas tarafýndan (26-12-2008 Saat 16:19 ) deðiþtirilmiþtir.
    http://zipkinci.com/uyeler/102-album...resim46093.png

    Amatör Sualtý Avcýlarý Derneði Kurucu Üyesi

  5. #5
    Yönetici Aþkýn YILDIRIM - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03-10-2006
    Bulunduðu yer
    karþýyaka/ÝZMÝR
    Mesajlar
    3.738

    Cevap: S.g.k. HenÜz kabullenmedÝ

    Benim ve arkadaþlarýmýn izmir idare mahkemesinde süren davalarýn sonuçlarýnýda beklememiz bu dosyaya faydalý olacaktýr. Bu durumda vaktimiz kýsýtlý deðil istediðiniz evraklar neler ise bildirmeniz yeterli olacaktýr. Forumdaki diðer arkadaþlardanda ekleyebilecekleri evraklarý kazanýlmýþ veya devam eden dava karar ve durumlarýný toplamamýz gerekir.
    Murat bey haklýsýnýz. Baþvuru dosyasý güçlü olmalý. Sitemizin admini avukat arkadaþýmýz Mustafa Pakerle de görüþüp bir süre sonra yeni bir baþlýk altýnda gerekli belgeleri toplamaya baþlarýz diye ümit ediyorum. Bu konuya herkezden ilgi bekliyoruz. Hem jandarma hem sahil güvenlik bazýnda bu konu netleþmeli. Canýmýz yandýktan sonra bu iþ çok sýkýntýlý ve can sýkýcý arkadaþlar. Herkezin her an baþýna gelebilir. Hep beraber sahip çýkalým.
    NUR ÝÇÝNDE YAT KARDEÞÝM

  6. #6
    ZIPKINCI muratyucebas - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26-07-2004
    Bulunduðu yer
    Karþýyaka / ÝZMÝR
    Yaþ
    30
    Mesajlar
    604

    Cevap: S.g.k. HenÜz kabullenmedÝ

    Alýntý Aþkýn YILDIRIM Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Canýmýz yandýktan sonra bu iþ çok sýkýntýlý ve can sýkýcý arkadaþlar. Herkezin her an baþýna gelebilir. Hep beraber sahip çýkalým.
    +1000
    Evet aþkýn bey öncelikle bu konu büyük önem taþýyor, çoðu zýpkýncý baþý derde girmeden tebliðleri, yönetmeliði ve kanunu okumuyor. Kesinlikle hep beraber sahip çýkýlmasý gereken önemli bir konu.
    http://zipkinci.com/uyeler/102-album...resim46093.png

    Amatör Sualtý Avcýlarý Derneði Kurucu Üyesi

  7. #7
    ZIPKINCI Zýpýrkýncý - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13-08-2006
    Bulunduðu yer
    Ýzmir / Bornova
    Yaþ
    46
    Mesajlar
    1.156

    Cevap: S.g.k. HenÜz kabullenmedÝ

    Alýntý Aþkýn YILDIRIM Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Benim teklifim bu konuya hep beraber sahip çýkalým ve bu dosyayý oluþturalým. Baþvuruyu ben yapabilirim yeterki Murat bey Güven Bey gibi diðer arkadaþlarýnda hassasiyet gösterip dosyaya belgelerle katkýda bulunmasýdýr.
    Bu konuda atýlmasý gereken en önemli adým olan,

    SU ÜRÜNLERÝ YÖNETMELÝÐÝ'ndeki 17. madde ile ilgili bir düzeltme talebini bugün itibari ile TARIM BAKANLIÐI Koruma Kontrol Genel Müdürlüðüne ilettim. Bilgi Edinme yasasý çerçevesince 15 gün içinde bir cevap alýrým.

    Ancaaakkk, bu forumda daha önce de yazdýðým üzere 633YTL ceza uygulamasý Amatör Balýkçýlýk için olmayýp, Ticari Balýkçýlýða verilebilecek bir cezadýr.

    Olta ve Zýpkýnla Sualtý Avcýlýðý yasal olarak, Amatör Balýkçýlýk faaliyetidir.

    Ayrýca gene Amatör Balýkçýlýk çerçevesinde, Malzemelere el konulmasý gibi bir yaptýrým UYGULANAMAYACAÐI aþaðýda ilintilediðim baþlýkta BAKANLIK yazýsý olarak duyurulmuþtur. Bunun ise bugüne kadar 717 defa görüntülenmesinin, bu bilginin bazý arkadaþlara ulaþmadýðýný göstermektedir.

    Yasal Haklarýmýz- Uygunsuzluk durumunda tabi olduðumuz cezalar

    SU ÜRÜNLERÝ AVCILIÐINA yönelik kanun koyucu, Tarým ve Köyiþleri Bakanlýðý olup Sahil Güvenlik Komutanlýðý, Ýçiþleri Bakanlýðýna baðlý olarak bu konuda uygulayýcý ve denetleyici kolluk kuvveti pozisyonundadýr.

    Bunu yapacaklar kanunen hatalý sayýlýr. Gerektiðinde bu hata Mahkemelerden döner.

    Onun dýþýnda Aletli Dalýþ yönetmeliðinin bizler için bir baðlayýcýlýðý yoktur.

    Bilgilerinize

  8. #8
    ZIPKINCI amd_athlon - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15-05-2007
    Mesajlar
    118

    Cevap: S.g.k. HenÜz kabullenmedÝ

    Selam Arkadaþlar,

    Bende SGK ile yaptýðým bir yazýþmayý bir sitede paylaþmýþtým. Bir süre sonra bir yüzbaþý aradý ve bu yaptýðýmýn suç olduðu söyledi, ben de yazýyý kaldýrdým. Bence sizde dikkatli olun.
    Emre - 1981
    Ýstanbul
    Yeþilköy - Güzelce

  9. #9
    ZIPKINCI Zýpýrkýncý - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13-08-2006
    Bulunduðu yer
    Ýzmir / Bornova
    Yaþ
    46
    Mesajlar
    1.156

    Cevap: S.g.k. HenÜz kabullenmedÝ

    Alýntý amd_athlon Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Selam Arkadaþlar,

    Bende SGK ile yaptýðým bir yazýþmayý bir sitede paylaþmýþtým. Bir süre sonra bir yüzbaþý aradý ve bu yaptýðýmýn suç olduðu söyledi, ben de yazýyý kaldýrdým. Bence sizde dikkatli olun.
    Burada suç oluþturcak bir durum yok. Bu konuda rahat olun.

    Eðer suç olsaydý bugüne kadar yazdýklarým sebebi ile hakkýmda suç duyurusu yaplýr ve konu mahkemeye ulaþýrdý.

    Bizler Amatör Balýkçýlýk faaliyetimizin kanun, kurallarý ve uygulamalarý hakkýnda bilgilendirme yazýlarý yazýyoruz.

    Hiçbir kuruma hakaret etmiyor, küçük düþürmüyor ve saygýda kusur etmeksizin sadece yasal haklarýmýzý arýyoruz. Varsa yapýlan yanlýþlarýn durdurulmasý için uðraþýyoruz.

    Bunlara dikkat etmek sureti ile yapýlan yazýþmalar suç teþkil etmez.

    Ne yazdýðýnýzý bilmesem de, Size bu þekilde söyleyen ilgiliye keþke ne suçu iþlediðinizi sorsaydýnýz??

    Bu ülkede maalesef perde arkasýnda adam korkutmaya yönelik çok þey yapýlýr. Bunlara aldýrmayýn, hatalý ifadeler kullanmayýn, gerisini merak etmeyin ve geliþmeleri izlemeye devam edin.

  10. #10
    DOSTLAR TAKIMI srkn - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13-07-2006
    Bulunduðu yer
    ÝZMÝR
    Yaþ
    34
    Mesajlar
    4.217

    Cevap: S.g.k. HenÜz kabullenmedÝ

    Alýntý amd_athlon Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    Selam Arkadaþlar,

    Bende SGK ile yaptýðým bir yazýþmayý bir sitede paylaþmýþtým. Bir süre sonra bir yüzbaþý aradý ve bu yaptýðýmýn suç olduðu söyledi, ben de yazýyý kaldýrdým. Bence sizde dikkatli olun.
    ne suçu iþlediðini sordunmu yemiþ seni biraz
    serkan
    ÝZMÝR

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an 1 kullanýcý var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. henüz belli deðil ama iþ arýyorum:)
    By semih özer in forum Diðer Ýlanlar
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 30-08-2008, 22:23

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186