Mustafa dostum selamlar...
Bu konu butce ile orantili bir o kadar da foto makinesi ile.
Oncelikle mantik der ki, foto makinesinin asli gorevi fotodur, video ek ozellliktir. Bu baglamda max verim hicbir zaman kamera gibi olmaz. Kamerada bile normal bir kamera ile 3CCD bir kamera arasinda daglar kadar fark var. Beklentileri ona gore dusunmede cok yarar var.
Ben 2 senedir Fuji F10 kullaniyorum. O tarihte tercih etmemdeki (EISA en iyi foto mak secilmisti) ana sebep su altinda isik azligini goz onunde bulundurursan low light performance adi verilen performansin yuksek oldugu bir makine olmasi. Ayrica pil omru aldigim zaman 550 foto cekecek kadardi farbrika verisi. Suda sarj bitmesi sorunu hic yasamadim. ISO 1600 olan zamanindaki tek kompak makine idi ki bu da dusuk isik performansina direk etki eden mercek faktoru.
Bu yaz Focada evin onunde bir misafirim aldi snorkel cekimi icin, fikir vermesi acisindan link:
sarpakefal
bu da bir avimizdaki sargozun sualti yakin cekim fotosu
DSCF2828
Bu seri F10 daha sonra F30 simdi de F40 - F50 olarak piyasada.. fiyatlarini veya housing durumlarini bilmiyorum ama daha da gelistiklerini biliyorum.
Ornek olarak F30 kullanan bir zipkincinin videolarini buradan izleyebilirsin
YouTube - SpeeerO's Channel
Alacagin makinede video cekim icin 640*480 30 FPS ozelligi olmali. Bunun uzerinde zaten piyasada benim bildigim tek makine var, Canon Ixus 950 veya 960 IS, bunda 1024*768 cekim var ama FPS dusuk. FPS - Frame per second yani her saniye ne goruntu yakaladigi. FPS ne kadar yuksekse o kadar az kare kare goruntu olur. Ama bu makine maalesef butceni asiyor. Asmasa gercekten iyi bir alet.
Sony nin yeni W200 modeli de Ful HD output veren bir makine ve housing i de var ve senin butcene de uygun.. 12,1 MP foto ozelligi de cabasi.. ISO da bayagi yuksek. Gecen hafta Amsterdam da idim orada 249 Euro ya veriyorlardi burada ne kadar bilemiyorum ama havaalaninda housingi yoktu yoksa ben bile yenileme adina yazi tura attim

Bence aklinda bulunmasi gereken bir makine..
butun bu kameralari ve daha fazlasini
Steve's Digicams - Main Menu adresinde our reviews bolumunde MP ye gore okuyabilirsin (10 MP ustu de 8-10 MPde) okuyabilirsin (maalesef ingilizce).. her makine cok detayli analiz ediliyor orada. Ayrica steves conlusion sayfasinda baktigin makine ile ilgili +- tavsiyeyi okuduktan sonra sample sayfasinda makine ile cekilmis foto ve videolari (normal karar cekimi ama video basarisi adina fikir verir) da indirme sansin var.. karar vermende yardimci olacaktir.
Uzun yazdim kusura bakma, her zaman bakamayabilirim ama sorun olursa ozelden yaz lutfen.
Sevgiler
Ilker