Dalamıyorum bari oturduğum yerde birşeyler yapmaya çalışayım dedim. Ortaya bu çıktı:
1. Kendi palamı model olarak kullandım. Üzerini teflon film kaplayarak, elyafı ıslatıp serdim. Katlar arasındaki havayı almak ve reçinenin fazlasını emdirmek için vakum uyguladım + fırnladım 50ºC 'da 5saat.
2. Modelden söktüğüm palaların kenarlarını taş motoru ile düzelttim.
3. Detaylı bir el zımparasından sonra son kat cila uyguladım. Bu deniz suyuna karşı ekstra koruma sağlayan bir cila parlaklık istenirse ince bir zımpara ile yok edilebilir.
4. Vida deliklerini delip son düzenlemeler ve montaj.
5. Ortadaki orjinal pala.
Resimlerin bazıları telefon ile çekildiğinden kaliteli değil kusura bakmayın.
Yorumlara gelince; patik kanalına sığdırmak için fazla kat uyguladım, gramajı düşük elyaf kullanmama rağmen tahmin ettiğim gibi fazlaca sert bir pala oldu.
Orjinal paletlerimi aldığım tedarikçi de karbon palet palaları için özel kauçuk kanal var ama oda paladan ayrı satılmıyormuş!?O kanalı palanın kenarına boydan bopya takıyorsunuz sonra ikisini beraber patik kanalına sürüyorsunuz.
Bence karbon palet zıpkıncılar için değil, daha ziyade serbest dalıcılar için uygun gibi. Yeri geliyor yere basıyoruz, sağdan soldan kayalardan destek alıyoruz. Balıkla uğraşırken nereye nasıl bastığımızın farkında olmuyoruz. Dolayısı genellikle ile uca yakın ve orta noktalardan çatlayıp kırılabiliyor. Bu şikayeti etrafımdaki bazı arkadaşlar ve bizzat tedarikçi firmadaki abi ve onun arkadaşları yaşamış. Neyse daha fazla uzatmayayım, benden şimdilik bu kadar.
Hoşçakalın, sağlıcakla dalın.




LinkBack URL
About LinkBacks









Alıntı ile Cevapla



Paylaş