| Merhabalar, portalınıza Mehmet Bey ile görüştükten sonra kayır oldum.
Tarım Bakanlığında (Su Ürünleri Y.Mühendisi) Su Ürünleri Kontrol Görevlisi olarak çalışmaktayım...
Özellikle Amatör amaçla dalış belgesi izni ile o belgedeki kullanılması muhtemel nalzemelerin sirkülerce uygun olanlarının işaretlenmesi hakkındaki yazılarınızı okudum.
Sirküleri yanında gezdiren arkadaşlarda biliyordur, Amatör ruhsatlar zorunlu belgelerden değildir, ancak sirkülerde bahsedilen yasak ve sınırlamalardan haberdar oldukları gözetilerek kontrole tabidirler, ayrıca bu belgeleri alan kişiler iç sularda mülkiyet varsa ilgili kurumdan ayrca vize - izin- almak zorundadırlar. Denizlerde ise Amatör balıkçı belgeleri almak zorunluluğu yoktur, ama yakın bir zamanda zorunlu hale getirilecektir. Amatör su ürünleri ile ilgili olarak 36/2 numaralı sirkülerde hangi yasak ve sınırlamalarla bu avcılığın yapılacağı belirtilmiştir, ancak Amatör dalış belgesi verilen kişinin hangi bölgede dalış yapacaklarsa o yerin mülki amirince iznin verilmesi dolayısıyla ilçe müdürlüğünün bilgisi dahilinde avcığın gerçekleşmesi gerekmektedir... Bu işlem hem balıkçının güvenliği hemde avcığılın kontrolü açısında gereklidir...
Mehmet Beyin belgesinde işaretlenmemiş seçenekler zaten yasak olsa orada olmazdı, işaretlenmeme ndeni kullanıma bağlı olmasıdır, eğer kullanılacaksa işaretlenecektir, bu konu ile ilgili tartışılacak bir şey olduğunu sanmıyorum, ama yine de akıllarda sorular varsa konuşup tartışabiliriz...
__________________ "Su Ürünleri Önemli Bir Mevzuumuzdur." Mustafa Kemal ATATÜRK |