| Cevap: BÜtÜn maskeler su İÇİnde baliĞi bÜyÜk mÜ gÖsterİr? aslında balıkların kendilerini yırtıcılardan korumak için en çok yapmak istedikleri budur yani olduğundan büyük gözükmek...çupra levrek te mesela göz lerinin arkalrında koca bi sayah benek vardır ki bu göz zannedilip , avcı balık tarafından orantı yapılınca dev bir balık sanılıp uzak durmasına sebeb olabilir..bazılrında tam kuyruk yakınında bir siyah benek vardır , o da göz gibi görülür avcı balık kafa diye kuyruğa saldırınca ,balığa kaçma fırsatı doğuyor..
ama sonunçta olabilecek en büyük balığı avlamak istediğimiz için balıkların taktikleri dezavantajları oluyor bizim karşımızda..büyüklük hesabı zamnla ,balık vurdukça oturur ,,,mesela artık bir taşın arkasındaki çupranın saece kuyruğunu görsem bile kaç kg olduğunu anlayabiliyorum....evet maske büyük gösterir ,beynimiz ilk başlarda karadaki gibi orantı yapar gördüğümüz neslere ama beynimiz en kısa zamn da kendi kendine bunuda öğrenir ve 2 ortamdaki orantılama seviyesini ayrı tutar...
__________________ Sercan ZENGİN/1986 http://zipkinci.com/album.php?u=3335
X:aga sen şimdi kaç m iniyon aşağı? denizin dibine kadar gidiyonmu?
S:her balık için değişik teknikler, metreler var işte ben baskıncı yım mesela 0-3 m de..
X: oohoo aga ben de bişeysandım seni be..
S: atın diğerlerinin yanına bunuda , delil bırakmayın arkada ama... |