Alıntı:
balikciguzeli34´isimli üyeden Alıntı
büyükçekmece,gürpınar, amarlı , kumburgaz ,selimpaşa , silivri bahsettiğin olayın aynısı hüseyin abi. bu plankton patlaması değil, kurulan arıtma tesislerinin çalıştırılmaması yani faaliyet vermemeleri ve denizin resmen lağım çukuruna dönmesidir. az önce deniz kıyısında idim, iskiye ait bir vidanjör denizi beslemekle meşgul idi....
böyle giderse 5-15 metrede balıgı bırak kendimizi çok zor göreceğiz. ve son 5 gündür denize girmeyi bırak yanından geçemiyorum. çünkü leş gibi lagım kokuyor, artık bir önlem alınması gerekli. mavi bayrak almış bir büyükçekmeceyi bugun bok götürüyor ama yetkililerin kılları kıpırdamıyor haber konusu olmuyor. şayet gerekli merciğe bizim ulaşmamız lazımsa el birliği ile bu durumu bir şekilde halledelim yoksa marmara denizini eski canlı populasyonu ile göremeyecez... |
slm arkadaslar, öncelikle lagım ve foseptik konusunda butun arkadaslarla hem fikirim. silivri ,s.pasa , k.gaz b.cekmece bu sebepten dolayı bitmis durumda . Ancak bulanıklıgın uzun zamandır sert esen poyrazlada ilgisi oldugunu dusunuorum . deniz dvmlı bi hareket halinde ve tabanın kumluk olmasından kaynaklanan da bi bulanıklık soz konusu . cunku kayalık yerler de 0-2 mt derinlikde 5mt ve uzeri gorus vardı .
biz bu konularla ilgili yıllardır imza toplıyıp haber merkezlerine cagrılarda bulunduk tv.lere cıktık ama sonuc hep aynı. ilgisizlik bilgisizlik ve vurdum duymazlık ...yetkili merciiler topu birbirlerine atmaktan baska bişey yapmıolar .
ben artık dalmanında , vurulan balıklarında saglık acısından zaralı olucagını dusunuorum.. umarım kimsenin saglıgı bozulmaz ...
herkese kazasız iyi avlar...