Arkadaşlar birçoğunuz iskeleler ve balık çiflikleri cevrelerinde avlanmaktan dolayı rahatsız edildiğinden yakınıyordu.Bu konunun asıl muhatabı olan 1.ağız TARIM VE KÖY İŞLERİ BAKANLIĞI dan bilgi edinme kanunu çercevesinde form doldurup yolladım ve 1 hafta içerisinde yazılı olarak ev adresime cevabı geldi bir göz atın hatta çıktısını yanınızda bulundurabilirsiniz yazıda konuyla ilgili yasanın ve açıklamasının web adresinide yazmıslar sağolsunlar

Benim doldorduğum formda öğrenmek istediklerim : vapur iskeleleri limanlar ve balık çiftlikleri civarında ticari amaç gütmeksizin amatör olarak aletsiz (tüp,nargile kullanmaksızın)şinofkel ile zıpkınla balık avcılığı yapmak kanunen yasakmıdır yasak ise sınırları nedir.
Gelen yazıda : İÇ SULARDA yasaktır denmş zaten bu bizi ilgilendirmiyor.
TEBLİĞDE YER ALAN HÜKÜMLERE UYMAK KAYDIYLA denmiş buda zaten malumunuz balık boyu ve sayısıyla ilgili bir durum buda bizi pek bağlamıyor çünki okadar küçük balığa zaten zıpkın atan yoktur sayı konusuysa zaten sitemizde biryerlerde görmüstüm açıklaması vardı yanılmıyorsam.Bakanlık sitesinde de varbu yüzlerce kilo yada yüzlerce balık avlıycak ne halimiz ne nefesimiz var bunuda geçin. Yasak olan türler zaten biliniyor bilmiyenler içinde zaten açıklamada yer verilmiş bi göz atın.