Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-06-2008   #1 (permalink)
Olcay Hoca
Yönetici

Olcay Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Olcay Hoca - MSN üzeri Mesaj gönder
EĞrİ Kaya Yikildi

EĞRİ KAYA YIKILDI
Sizler şimdi bu ne kayası neden yıkıldı diye düşüneceksiniz. Eğri Kaya Medreseönü Beldemizin sembolü olmuş bir kayadır. Sadece bir kaya parçası da değildir aslında. Binlerce yılı Karadeniz’in dalgalarına karşı direnerek ayakta geçirmiş, bu günkü nesilden geriye giderek kuşaklar boyu beldemiz insanlarının denizle ilgili ortak anılarına ev sahipliği yapmış, bize göre efsanevi bir kaya idi. Yazları çocukların toplanma bölgesi, yüzmede bir aşama yeri idi. Fırtınaları hep “dalgalar Eğri Kayayı aşıyor.”diyerek derecelendirirdik. Önündeki longoza Eğri Kaydan atlamak inanılmaz zevkli idi. Aynı zamanda da yüzmede ustalaştığımızın bir göstergesiydi Eğri Kaya. Benim babamın oğlumun demdin kim bilir daha nice geçmişlerimizin anılarını saklıyordu taş yapısının içinde. Birçok çocukluk hayallerimizi, gençlik sohbetlerimizi saklıyordu. Üzeriden denize atladık, güneşte ısındık, misinalarımızı saldık balık tuttuk, dibinde dalışlar yaptık balık vurduk. Gurbetçilerimizin ilk görmek istedikleri yerdi Eğri Kaya. Çünkü gurbetçilerin geçmiş güzel günlerinin simgesiydi. Fakat 40 yıldır özlemini çektiğimiz balıkçı barınağımızın yapımı nihayet bu yıl hayata geçirildi. Bir iyi haber birde kötü haberi getirdi bizim için çünkü barınak inşaat alanı içinde kalan Eğri Kayamızın yıkılması gerekiyordu. Halkın her kesiminin ortak dileği bu kayanın bir şekilde kurtarılmasıydı. Ama mümkün olamadı. Geçtiğimiz günlerde yıkıldı Eğri kayamız. Yıkılışını okulumun bahçesinden seyrettim. Kayıtsız şartsız herkes duygulanmıştı. Kimileri dokunsanız ağlayacaktı. Binlerce yıldır Karadenize direnen Eğri Kaya teknolojinin evlatlarına yenildi.15 dakika sürdü yıkılması. Ama yıkılırken gövdesinden kopan her parça bizlere ait bir anıyı taşıyordu ve yıllardır durduğu gibi sulara gömülürken de asildi. Bende üzüntümü sizlerle paylaşmak istedim. O bir taştı belki ama asla taş kalpli değildi. Aşık Veysel’in sadık yari kara toprak gibiydi biz deniz tutkunu Karadeniz çocukları için. Teşbihte hata olmaz derler şad ol Eğri Kaya. Sevgiyle kalın sağlıcakla dalın dostlar.

MERAK EDENLER İÇİN-(Barınağımızın atlattığı Büyük fırtınanın fotoları)
medreseonu.bel.tr - Balıkçı Barınağı/29.05.2008
medreseonu.bel.tr - Balıkçı Barınağı/DSC02604
medreseonu.bel.tr - Balıkçı Barınağı/DSC02525

Konu Sinan ACARSOY tarafından (21-06-2008 Saat 01:41 ) değiştirilmiştir.
Olcay Hoca isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla