Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-06-2008   #13 (permalink)
Zıpırkıncı
ZIPKINCI

Zıpırkıncı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cevap: ArkadaŞlar Bundan Sonra Ben Yokum.

söze nereden başlıyayım bilemiyorum.

Osman ile tanışıklığım buradaki birçok arkadaş kadar uzun soluklu değil. Her ne kadar uzun zaman olmasa da kendisinden aldığım ahşap gövde ile muhabbetimiz ilerledi. Çok yardımcı oldu. Bundan da öte ne kadar yardım sever, çalışkan ve insancıl bir arkadaş olduğunu gördüm.

Buradaki birçok kişinin de kendisi ile önemli dostlukları olduğunu düşünüyorum. Hal böyle iken kırılıp gitmesine şahsım adına olur veremem.

Yönetimlerin işi ise genelde zor bir konudur. Genelde Türk milleti olarak çok konuşur çok laf az iş üretiriz. İş yönetmeye gelince ortada görünmez ve risk almak istemeyiz. Yönetimlerin işini zor yapan her daim adil olma gerekliliğimizdir. Çünkü adalet bir toplumun huzuru için olmazsa olmaz ilk şarttır.

Ayın Trofesi konusu ise benim için biraz karışık konudur. Çünkü Amatörlük ve Dostluk temelinde en önemli gördüğüm ZIPKINCI forum ortamı bizim için oldukça önemli bir yer. Buna hepimizin sahip çıkması ve buradaki paylaşımı, dostluğu geliştirmemiz için çok önemli. Ayın trofesi başlığı ise özünde ay boyunca yapılan en önemli avları içeriyor. Benim sıkıntım ise bu başlıkta bu foruma genelde katılmayan sadece büyük bir balık yakalayan herkesin bu başlıkta kolaylıkla yer alabiliyor olması.

Yani, esasında foruma katkı yapmayıp sadece büyük balık avlayan herkes buraya dahil olabiliyor. Bunun forum yaşantımıza çok da katkı yaptığını düşünmüyorum. Malum Av Fotoları hep en fazla reyting alan, ya da başka deyişle en fazla ilgi çeken yerler. Bu bakımdan bu tür avları burada yayınlamaktan öteye başka katkı yapmasalar da Amatör sınırlar dışına çıktığı konusunda bilgimiz olmayan tüm fotolar ve avcıları buraya katılıyor. Ve fotolar gönderebiliyorlar.

Doğal olarak sizde ay boyunca burada yayınlanan fotoların tamamını, 'Adil Yöneticilik' gereği bu kapsama almak zorunda oluyorsunuz.

Benim tercihim ise (tamamıyle kişisel düşüncelerimdir) bu başlığa girecek olan fotoların bu forumu bir paylaşım, Amatör av ve dostluk forumu gibi kullanan arkadaşların avlarında seçmek. Her ne kadar sitede yayınlanan en büyük avlar olmasalar da bunu bu şekilde organize etmeliyiz diye düşünüyorum. Başka bir husus ise, enaz atıyorum 100 bilemedin, 200 mesajı olmayanı bu Ayın Trofesine dahil etmemek olabilir diye düşünüyorum.(Bir Prensip oluşturma adına böyle bir kural konabilir..!) Yani bu ayın trofeleri gerçek forum kullanıcılarının avlarından seçilmelidir. Osman ise bu bağlam da, diğer katılımcılara göre bu yönüylede ön plana çıka bir arkadaşım.

İster bu kapsam da olsun, ister olmasın OSMAN'ın avı her koşulda(resim küçük çıkmış olsa bile), bu kapsama en başta dahil etmemiz gerekir diye düşünüyorum. Bunun dışında Osman'ın kişisel dostlukları ve katılımı da düşünüldüğünde, bu bir kat daha önemle değerlendirilmeli diye düşünüyorum.

Bana göre onun avının bu başlığa girmemesi talihsizliktir. Çünkü hakikaten hayal gibi bir trofe yapmış. Ancak her sistemde telafi imkanı vardır. Madem ki, ayın avı değerlendirilmesi ayın 31'inde yapılıyor, o zaman OSMAN'ın bu ekstra ekstra avlarını Haziran ayı değerlendirilmesine almalıyız. Böylece kırgınlığı bir nebze yatışırken(o da motoru soğuturken) bu arkadaşımızın gönül koyması ortadan kalkacaktır.

Şahsen dediğim gibi öyle ben gidiyorum gibi olaylar bizim gibi koca adamlara yakışmaz. Bunu onaylamam mümkün değil.

Herkesin insan olduğu, yanılabileceği, sağından veya solundan kalkabileceği, gününün gününü tutmayabileceği düşünüldüğünde böyle bir olaydan dolayı kırılmayı anlasam da bu tepkinin dozunun abartılmaması gerektiğini düşünüyorum.

Lütfen biraz itidal, sağduyu ve hoşgörü..!

Saygılarımla

Konu Zıpırkıncı tarafından (13-06-2008 Saat 00:06 ) değiştirilmiştir.
Zıpırkıncı isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla