Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-06-2008   #1 (permalink)
Zıpırkıncı
ZIPKINCI
 
Zıpırkıncı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13-08-2006
Nerden: İzmir / Bornova
Yaş: 43
Mesajlar: 862
Sahil Güvenlik ve Jandarma ile ilgili

Arkadaşlar

Dalış esnasında gerek Sahil Güvenlik gerek Jandarma gerekse Sirkülerde belirtilen diğer görevliler tarafından aşağıdaki sebebler ile ilgili hakkında işlem yapılan arkadaşları yapılan hatalı işlemler sebebi ile üst makamlarına müracaat edeceğimiz ve çözüm arayacağımız için ve bu hatalı uygulamaları durdurmaları için ya buraya ya da özelime durumlarını bildirmeleri için davet etmek istiyorum

Malzemelerine el konulanlar

633YTL idari para cezasına çarptırılanlar

Ticari yasaklar sebebi ile hakkında işlem yapılan arkadaşların

Hukuk köşesinde açıkladığım üzere, Amatör Zıpkıncılık işlemi yapanlara verilebilecek en büyük İdari Para Ceası 188YTL olup, Malzemelere el koyma yetkileri olmadığını bakanlık görüşü olarak edinmiş bulunmaktayım. Burada sadece Amatör limitler dahilinde av yapan arkadaşlar için bu madde geçerlidir. Eğer ki Amatör Sirküler ve Tebliğ'in verdiği limitlerin çokca üzerinde avlar yapılmış ise, yapılan av için Ticari amaçla yapıldığı iddia edilebilir ve bu durumda bu istisnadan yararlanılmayabilir.(!)

Ayrıca gene zaman zaman karşımıza çıkan, bizlere Ticari Amaçlı Balık Avcılığını düzenleyen 1/1 tebliğ veya 37/1 sirkülerden ceza kesme işlemine maruz kalıyoruz. Bu da gene bakanlık görüşüne göre hatalı bir işlem.

Hatalı davranan kurumlar ile ilgili birkaç örneği biraraya getirebilirsek, ilgili birimlerin üstlerine müracaat edip bu hatalı işlemleri durdurmalarını talep edebiliriz. Daha önce Murat Yücebaş kardeşimizin de benzer amaçla açtığı konu gereken ilgiyi görmemiş idi.

Bu durumunu genelden paylaşmak istemeyenler isterlerse özelime müracaat edebilirler, ya da gozbakir@gmail.com mail adresime mesaj atabilirler.

Hazır şu an için birileri bu işleri takip ediyor iken, sıkıntısı olan camiamız mensuplarını bu başlık altında toplamak ve hatalı uygulamaları durdurmak istiyoruz. Umarım gereken hassasiyet gösterilir ve sorunsuz dalış yapmamızın önündeki engelleri kaldırabiliriz.
__________________
Güven Özbakir 1965
Ne mutlu dalabiliyorum diyene..!
Zıpırkıncı isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla