Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-05-2008   #18 (permalink)
tck911
ZIPKINCI

tck911 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

tck911 - MSN üzeri Mesaj gönder
Cevap: Orfoz yasağı artık kalkmalı

Alıntı:
sinarit´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
çok yazıldı çok söylendi uzak kalayım dedim ama; toplum olarak yasakları zorlama alışkanlığımız küçüklükten beri vardır,anne-baba yasak dedikçe yasak olanın peşine düşer sonunda gelecek dayaktan yada azardan asla korkmayız,fiş-pirizlerle uğraşırız taaki canımız yanana kadar... yaş ilerledikçe bir sürü trafik yasağını çiğneriz yasal cezaları olduğu halde hızlı yada alkollü araç kullanıp hem kendimizin hem başkasının canına kast ederiz. Herzaman koyulmuş yasakları kurcalar kendi kafamıza göre yasağı delme yöntemleri yada kapsama alanı ile ilgili plan-proje peşine düşeriz......bazı yasakların denetimi kendimize aittir, yani yol boş diye 180-190-....km hızla gidersek yada nası olsa polis yoktur diyip kafamız ikidünya şeklinde yollara çıkarsak bunun zararını hem kendimiz hemde belkide hiç kusuru olmayan insanlar çeker. yasak balık avlama konusunda ki itirazın ana fikri -** orfoz lagos sadece zıpkıncıya yasak herkes çatır çatır avlıyor neden bize avlamıyoruz-** gibi geldi fakat **neden bizde avlamıyoruz yerine onlarada yasak olsun koruma altına alınsın şeklinde itiraz edilse daha iyi olmazmı..
ayrıca dediğim gibi yasak koyucu herkesin başına bir denetçi koyamaz dolayısı ile yasağı delebilme imkaanı olduğunda vicdanınla başbaşasın mağradan masumca kafasını çıkarmış pörtlek pörtlek bakan orfoza zıpkın çekip çekmemek tamamen sana kalmış bişidir.Yaman Koray'ın büyük orfoz isimli kitabını okumanızı tavsiye ederim....
+100000
Aynen katılıyorum, Denetçiye destek verip şikayet etmek lazım
Atış veren balığında zıpkıncılıkta ne gibi zevki olabilir anlamadım
Zevkler ve renkler tartışılır durur, Bende fikir değişmez, Koç burcuyum
Saygılar
Çünkü kimin kimi yiyeceğine su karar verir.
tck911 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla