| Cevap: Kültür Bakanlığı Dalışa Yasak Sahalar Amatör Zıpkıncıya yasak değil..! Arkadaşlar bilgiler daha çok yeni lütfen avlandığınız bölgede sahil güvenlik komutanlığı yetkililerine bu belgeyi ve yanınızdaki benzer belgeleri göstermeden denize girmeyin çünkü ihbar üzerine gelen kolluk kuvvetlerinin bu belgeyide çok anlayışla karşılayacağını sanmıyorum mesela bize bir emir gelmedi diyerek size yinede ceza esip malzemelerinize el koyabilirler mahkeme süreci en az 1 yıl bilemedin 2 yılda takımlarını geri alırsın ama ne anlamı kaldı.
o yüzden ilk olarak kolluk kuvvetlerine bu belgeleri gönderin ve görüşlerini alın eğer biz uygulmaya devam ediyoruz derlerse pek tavsiye etmiyorum dalmanızı.
Ben güven abinin aldığı yazıyı foça sahil güvenlik komutanlığı TCSG-81 1. Komutana gönderdim ancak hala bir cevap gelmedi ve çokta ümitli değilim.
bir hafta kadar önce Sahil Güvenlik Komutanlığına, Gençlik ve Spor Müdürlüğüne ve Tarım ve Köy işlerine buna benzer bilgi edinme başvurularında bulundum aynı cevapların gelmesini umut ediyorum gelen cevaplarıda burada mutlaka yayınlayacağım şimdilik hepimize hayırlı olsun ancak tekrar ediyorum önemli kurumlardan edindiğimiz bu belgeler kolluk kuvvetlerinin ceza kesmesine doğrudan engel olamayabilir bizim haklarımızı bilmemiz ve savunmamız kesinlikle tartışılamaz ancak dikkatli olunmasını tavsiye ediyorum buradan ceza kesemeyen kolluk kuvvetleri ticari sirkülerden ceza kesebilmekteler ( Özellikle Foçada) bu yüzden yanınızda sirküleri, amatör balıkçılık belgelerinizi mutlaka taşıyın en azından niyetinizi belli etmek açısından faydası olur kanısındayım.
__________________ 30.08.2007 tarihinden beri dalamıyorum
VE ŞİMDİDE TEKNEMİN MOTORU ÇALINDI (19.05.08)
Murat YÜCEBAŞ
1981 |