| Cevap: mığrı veya müren Rıdvan' a yapılanları kınıyorum. Bence de bunun adı gasp..! Ve suçların en büyüğü..!
Müren avı konusuna gelince, isteyen avlar isteyen avlamaz. Bana göre zebil olmayacak ve zevk için öldürülmüyor ise av avdır.
SCUBA'cıların bölgesi diye bir konuya katılmıyorum. Bunu söylerken asla onların bölgesini hedefleyerek av yapmam. Ama onların da burası bizim siz başınızın çaresine bakın demesini kabul etmiyorum. Arkalarında koskaca federasyon var. Gitsinler kendileri için rezerv alanlar belirlesinler. Bu terbiyesizliği kimseye yapma hakları yok.
Delikanlılık sadece Delikanlılara yapılır. Şimdi bu SCUBA'cılar adam mı ki, onlara delikanlılık yapıyorsunuz. Ne hakları var senin malını gasp etmeye... Texas mı burası???
Git kardeşim, ister Jandarmaya; ister Savcılığa şikayet et. Malımı zorla aldılar gasp ettiler de..!
Hatta öğrenin şu dalış okulunun adını ve buraya yazın. Millet bilsin kimmiş bu eşkiyalar.
Bana denk geleceklerdi ki görürdüm ben. Ne terbiyesizlik bu yaaa..!(acaip sinirlendim)
alt tarafı iki üç balık alacağız, bir taraftan SCUBACISI, diğer taraftan yerel balıkçılar, oltacılar, o da yetmiyor gibi bir de işi yanlış bilen kolluk kuvvetleri..! Daha bismillah demeden bela üstüne geliyor.
Besbelli Rıdvan alttan almış. Bir de yapılana bakar mısınız???
Ne zaman anlayacaklar bu yapılan iş sporun en kralı.
Ama kusura bakmasın Rıdvan'a da kızıyorum. Güzel kardeşim, biraz da av fotoları dışında gidin şu kuralları, kanunu öğrenmeye çalışın. O kadar sayfalar dolusu yazıyoruz.
Gene de ne zaman danışmak istersen daha önce yazdığım gibi her türlü yardıma hazırız. İster özele yaz ister telefon et. Geçmiş olsun.
Sanırım bu tür durumlar için acil bir danışma hizmeti örgütlemek gerekecek. İsteyen yazsın benim telefonum 555 276 35 47. Ne zaman bir sıkıntınız olur arayın, iki elim kanda olmadıktan sonra yardım edeyim, bildiğimi söyleyeyim.
__________________ Güven Özbakir 1965
Ne mutlu dalabiliyorum diyene..! |