Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-05-2008   #12 (permalink)
Zıpırkıncı
ZIPKINCI

Zıpırkıncı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cevap: Kültür Bakanlığı Dalışa Yasak Sahalar Amatör Zıpkıncıya yasak değil..!

Alıntı:
Ünsal Sezer´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir problemde adı geçen bölgelerde amatör avcılık yapılır derken zıpkınla balık avı tanımından uzak durulmuş. Her ne kadar zıpkınla balık avı amatör avcılığın içinde olsada anlamak istemeyen kolluk kuvvetleri için eksik bir ibare keşke zıpkınla av yapılabilir tanımıda eklense yada bu yönde bir tanım içinde ek bir yazı istenmeli diye düşünüyorum.
Sevgili Ünsal,

Hukuk Köşesindeki aldığım diğer bilgi edinme yazılarına bakılacak olursa, 'Bakanlık olarak su ürünleri avcılığını Amatör ve Ticari olmak üzere iki kısımda incelediklerini' duyuruyorlar. Buna göre biz 37/2 sirküler ve 1/2 tebliğe tabiyiz. Yani Amatör av Olta ve Zıpkın'ı kapsıyor.

Ve hepimizin bildiği üzere kanunen Zıpkınla ticari amaçlı av yasak. Yani Biz zıpkın avcıları Amatör avcılarız. Bu Kültür ve Turizm Bakanlığı da bu son verdiği yazı ile 'Amatör avcılık faaliyetinin yapılmasında sakınca yoktur' diyor.

Gönül tabii ki daha net ve açık bir şekilde bizim isteğimize göre düzenlenmiş bir yazıyı istiyor ama Dalış yasağının sadece Aletli Dalış(SCUBA) sınırlandığının yazılması bile oldukça yeterli görünüyor.

Bakanlığa senin dediğin gibi başkaca bir yazı verdirmek mümkün olursa, takdir edersin ki bunu hepimiz almak isteriz. Ama şimdi hazır bu yazı varken ve kolluk kuvvetleri Bakanlıkça verilmiş böyle bir yazı varken sanırım kolay kolay başkaca bir işlem yapamayacak iken ortalığı fazlaca bulandırmamak sanrım daha doğru

Dikkat edersen ben ilk yazımda sakınca yaratmasın diye soruyu bile dalış ifadesi yerine yüzerek avlanmak olarak belirttim. Ben şimdilik fazlaca kurcalamayalım derim. İş karışırsa eskiye dönme tehlikesinin altından kalkamayız. Bence şimdilik bununla idare edelim.

Uyarını anlıyorum ama eldekiler bu kadar...

Sanırım bir bira hak ettik..!