Arkadaşlar
Size bir kötü bir de iyi haberim var, müsadenizle önce kötüsünü anlatayım. Nasılsa iyi haber öylesine iyi ki, bu kötü haberin pek de önemi yok.
Bilmiyorum Kimin dikkatini çekmiştir. Uzun zamandır Kültür Bakanlığının dalışa yasak sahaları ile ilgili çalışmalar yapmış idim. Gözüme bir nokta takılmakta idi. Magellan Mapsend Blue Nav programı ile bu koordinatları çizdiğimde, bu çizimlerin, Sahil Güvenliğin yayınladığı haritadan farklı olduğunu görüyor ve bunu anlamaya çalışıyordum. Bu konuda bir sürü yazışma yaptım. Önce bir resimlere bakın gerisini altta anlatmaya devam edeyim.
Sahil Güvenliğe göre Ildırı Bölgesi Dalışa Yasak Sahalar
Kültür Bakanlığı Koordinatlarına göre Ildırı bölgesi dalışa Yasak Sahalar
Buradan görüleceği üzere(Ildırı bölgesi için) Sahil Güvenliğin haritasının koodinat noktarının dışında saile kadar uzadığı şeklinde bir durum vardı. Ben burada Sahil Güvenliğin hata yaptığını düşünüyor idim. Buna göre aşağıdaki yazışmaları yaptım.

Cevap şöyle idi:
Sonra bu cevabı beğenmeyen ve tatmin olmayan bendeniz ikinci bir yazı yazdım ve bunun bir kopyasını da KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINA gönderdim. Bakınız:
Ona Sahil Güvenlikten şu yanıt geldi:

Aynı soruyu Kültür bakanlığına da göndermiş idim ve onun sonucunu beklemeye başlamış idim. O da geldi:
Evveeeeet buraya kadar kötü haberi anlattım. Yani Sahil Güvenlik sitesinde yer alan haritalar o geniş çizilmiş şekilleri ile geçerli. Gelelim İyi habere onu da aşağıdaki linkte veriyorum:
Kültür Bakanlığı Dalışa Yasak Sahalar Amatör Zıpkıncıya yasak değil..!