Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-05-2008   #1 (permalink)
Zıpırkıncı
ZIPKINCI

Zıpırkıncı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Thumbs up Kültür Bakanlığı Dalışa Yasak Sahalar Amatör Zıpkıncıya yasak değil..!

Malumunuz önce kötü haberden başlamış idik. Şimdi iş geldi tatlıyı yemeye..!

Bence uzun dönemin en büyük mit'ini avladık. Kendimi Mythbuster(Mit avcısı) gibi hissediyorum.

Bu Kültür Bakanlığınca dalışa yasaklanmış sahaların biz Amatör Zıpkıncıya da yasak olup olmadığı hep önemli bir soru olarak kafamızda kalmıştır. Bakanlığa yazdığım bir Bilgi Edinme sorusu ile bunu sordum:

Bu soruya şu cevap geldi:
Verilen cevap şahsa ait olduğundan izin alınmadan başka sitelerde kullanılamaz. Belgeyi görmek isteyenler link atabilir..! Ancak bu belgeyi bastırıp dalışa giderken kullanmanızda bir sakınca yoktur.

Verilen cevap şahsa ait olduğundan izin alınmadan başka sitelerde kullanılamaz. Belgeyi görmek isteyenler link atabilir..! Ancak bu belgeyi bastırıp dalışa giderken kullanmanızda bir sakınca yoktur.

Sanırım 'Kaymaklı Ekmek Kadayıfı' bu oluyor. Buna göre bugüne kadar kesilmiş bir sürü ceza kolluk kuvvetlerinin yanlış yorumu oluyor. Yani bizler buralarda Dalıp Zıpkınla Balık avlayabileceğiz. Çünkü Bakanlık yaptığı açıklamada 'ALETLİ DALIŞ(SCUBA)' diye sınırlandırmış bu yasağı.

Tabii bunu Kolluk kuvvetlerine anlatmak gibi bir durum hala geçerli. Bu maalesef bir süre alacak. O yüzden hemen Zıpkın'a koşmayın. Bu belgelerin birer çıktısını alın yanınıza, mümkün ise dalış yapacağınız yerin Jandarma ve Sahil Güvenlik birimlerine gidin. Durumu anlatıp burada dalış yapacağınızı belirtin. Yasak derler ise bunun SCUBA'cıya yasak olduğunu, Bakanlığın bu konuda resmi yazısı var bakın deyin.

Biz de bu arada bu yazıları ilgili birimlerin üst komutanlıklarına duyururuz. Bu tabii biraz zaman alacak. O yüzden bu tür bilgileri bizim duyurmamızı beklemek yerine herkes kendi tedbirini alsın. Yoksa kolluk kuvvetleri gene durumu yanlış değerlendirip başkaca sorunlar yaratabilirler.

Camiamıza hayırlı uğurlu olsun.

Konu Zıpırkıncı tarafından (25-05-2008 Saat 22:21 ) değiştirilmiştir.
Zıpırkıncı isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla