Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-05-2008   #15 (permalink)
muratyucebas
ZIPKINCI

muratyucebas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

muratyucebas - İCQ üzeri Mesaj gönder muratyucebas - MSN üzeri Mesaj gönder
Cevap: SİRKÜLER ANAYASAYA VE TÜRK CEZA KAUNU'NA AYKIRI

Alıntı:
pia´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşlar ben suürünleri mühendisiyim ve 1380 sayılı kanunlar ve sirkülerin uygulama kısmında çalışıyorum..hiç bir ceza kesmek bizi mutlu etmez..sirkülerde tabiki tartışılacak kısımlar var ama sonuçta bunlar resmi gazetede yayınlandıktan sonra tartışmaya kapalı konuma geliyor..bence 1380 sayılı kanunumuzu ve sirkülerimizi güzelce okuyp buna göre hareket etmek en mantıklısı..sirkülerde yazılı bir maddeyi açıkça ihlal ettikten sonra aslında bu ceza kanuna aykırı deyip mahkemeye gitmenin çok fazla bir yararı olacağını dşünmüyorum..bence boşuna yapılmış bir mahkeme masrafı olur...yine de takdir sizlerin...
Bu tavrınızı
sirkülerde, yönetmeliklerde veya 1380 sayılı kanunda hatalı veya eksik olduğunu çoğumuzun düşündüğü gerek tanımlamaların gerekse hükümlerin düzeltilmesine yönelik ve hatta 1380 sayılı kanun, yönetmelik ve tebliğlerin uygulayıcılarının yaptığı uygulama hatalarının düzeltilmesine yönelik açılan davaların gereksiz olduğunu düşünmenizin hakkını aramak için çaba gösteren ve mağdur durumda olan arkadaşlarımızın çabalarından habersiz olduğunuzu kabul ediyorum. Unutmayın ki tebliğler, kanunlar ve yönetmelikler tekrar tekrar yenilenmekte ve resmi gazetelerde tekrar yayınlamaktadır. Bunda açılan davaların ve mağduriyetlerin hukuk çerçevesinde savunulmasının büyük faydası olduğunu düşünüyorum. Anlaşılan o ki 1380 sayılı kanunumuzu ve tebliğlerimizi bize önerdiğiniz gibi güzelce okuyup ona göre davranmak bizim olduğu kadar uygulamacılarında ihtiyacı olan bir konu. Unutmayın ki bu önerim şahsınıza yönelik değildir. Sizden ricam bu forumdaki hukuk köşesi başlığı altındaki tartışmaları görüşleri ve fikirleri tekrar tekrar okumanız ve diğer görevli arkadaşlarınızıda bu konuda bilgilendirmenizdir. Zira üyeliğinizi takiben ilk mesajınızdaki karşıt görüşünüz konuları yeteri kadar incelemeden yorum yaptığınızı gösteriyor. Bu tavrınız bana idari para cezası kesen kolluk kuvvetleri mensubu arkadaşın sergilediği tavrı hatırlatıyor, kendiside bana ceza keserken "Bu cezayı benden önceki arkadaşlar burada çok kesmişler diyerek önceki ceza makbuzlarından kopya çekerek ceza kesmiş amatör olduğumu ( o tarihte 37/2'ye tabi olduğumu ) kabul etmesine rağmen avlanmadan önce 37/1 sirkülerini iyice okumamı önermişti. Uygulamalardaki hatalara yönelik çok sayıda örnek var, bu durumdan mağdur olan ve kişisel çabalarıyla hukuk çerçevesinde bunlara karşı durmaya çalışan arkadaşlarımızın emeklerine saygı göstemek ve destek vermek çalıştığınız kurumun itibarına olumlu katkıda bulunacaktır. Sizlerin önerileriniz, görüşleriniz ve hatta karşıt görüşleriniz bizler için değerlidir. Bu sebepten dolayı sizleri bu forumda görmek beni sevindiriyor.
Sevgiler
Murat YÜCEBAŞ
1981
muratyucebas isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla