Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-05-2008   #12 (permalink)
muratyucebas
ZIPKINCI

muratyucebas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

muratyucebas - İCQ üzeri Mesaj gönder muratyucebas - MSN üzeri Mesaj gönder
Cevap: Yanlış Uygulamalara Engel Olmak İçin Lütfen Okuyun

güven abinin yazdıklarını destekliyorum ve bu konu ile ilgili tarım ve köy işlerine veya koruma kontrol müdürlüğüne şu şekilde bir bilgi edinme yazısı gönderebileceğinizi ekliyorum.
ayrıca güven abinin dediği gibi sahil güvenlik müdürlüğüne yapacağınız başvurular nekadar doğru cevaplanacağı açık benim gönderdiğim birçok bilgi edinme başvurusuna aldığım cevaplar birbirini desteklememekle beraber aynı ifadelerle ısrarcı hükümler içermekte. Bu sebepten konu ile ilgili gençlik spor genel müdürlüğüne, koruma kontrol genel müdürlüğüne yapılacak başvurular daha bilgili kişiler tarafından değerlendirilmekte.

TC Tarım ve Köy İşleri Genel Müdürlüğü
Özel Yasak Sınırlama ve Yükümlülükler
Madde 17-
Koordinatları Kültür Bakanlığınca tespit ve Resmi Gazete’de ilan edilen bölgelerde, sünger hariç, dalış yapılarak su ürünleri avcılığı yasaktır.
ifadesi için tarım ve köy işlerine şu şekilde bir bilgi edinme mesajı gönderebilirsiniz.

Bilgi İstenilen Konu :
Aşağıda numarası yazılı kanunun yönetmeliğinin “Özel Yasak Sınırlama ve Yükümlülükler” bölümünün 17. maddesinde belirtilen farklı iki maddesi hakkında .
Yetki Kanunu: 1380-3288
Yayımlandığı R.Gazete: 19.06.2002-24790
Değişiklik R. Gazete: 14.07.2004-25522
Değişiklik R.Gazete: 27.04.2007-26505

Özel Yasak Sınırlama ve Yükümlülükler

Madde 17 –

• “Koordinatları Kültür Bakanlığınca tespit ve Resmi Gazetede ilan edilen bölgelerde, sünger hariç, dalış yapılarak su ürünleri avcılığı yasaktır.”

• “Tüp, nargile, maske ile dalış yapılarak, şnorkel su altı tüfekleri ve zıpkın kullanılarak, su altında ticari amaçla balık avcılığı yasaktır.”

Aynı maddenin farklı iki bendinde belirtildiği üzere

“Tüp, nargile, maske ile dalış yapılarak, şnorkel su altı tüfekleri ve zıpkın kullanılarak, su altında ticari amaçla balık avcılığı yasaktır.” Bendi ile şnorkel, su altı tüfekleri ve zıpkın kullanılarak, su altında amatör amaçla balık avcılığı serbest bırakılmıştır.

Diğer bendinde ise “Koordinatları Kültür Bakanlığınca tespit ve Resmi Gazetede ilan edilen bölgelerde, sünger hariç, dalış yapılarak su ürünleri avcılığı yasaktır”

İbaresi amatör balıkçılık belgesi olan ve 37/2 sirkülerine uygun olarak amatör sualtı avcılığı yapan (tüp, nargile ve benzeri yedek hava kaynağı kullanmadan sadece ciğerlerinde tuttuğu hava ile sualtında kalabilen) amatör balıkçıya herhangi bir sınırlama getirir mi?

alacağınız cevabu burdan yayınlarsanız sevinirim benim bu yazıya aldığım cevabı numaralarını ve tarihini kaybettiğim için burada yazamıyorum ama cevabın 37/1 Numaraları sirkülerle getirilen düzenlemeler amatör balıkçılarla ilgili bir hüküm içermediğini ifade eden hükümleri mevcut. lütfen sizlerde yukarıdaki başvuruları değerlendirin.
1981
muratyucebas isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla