Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-05-2008   #3 (permalink)
muratyucebas
ZIPKINCI

muratyucebas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

muratyucebas - İCQ üzeri Mesaj gönder muratyucebas - MSN üzeri Mesaj gönder
Cevap: Yanlış Uygulamalara Engel Olmak İçin Lütfen Okuyun

Gürol abi destek çıkmana ve ilgilenmene sevindim
bu başlık altında böye bir konu açmanın bizlere (amatör avcılara) nasıl bir faydası olacak bilemiyorum ama bu başlığa cevap geldikçe yeni fikirler hepimizin düşünce tarzına katkıda bulunacaktır.

Arkadaşlar ben ceza yemeden önce gerçektende kaçak olarak avlandığım düşüncesi ile korkarak ve 1 dakikada 5 kez kafamı sudan çıkartarak dalıyordum. ancak ceza yedikten sonra ilgili makamlara yazdığım yazılarla ve sirküleri, kanunları ve yönetmelikleri tekrar tekrar okuyarak bir yılda 4 duruşma için hazırık yaparak vardığım kanaat şudur ki yaptığımız amatör sualtı avcılığı 1/2 sirkülerinde belirtilen yasak yerler dışında hiçbir yasak bizi ilgilendirmiyor. Aksini idda eden arkadaşlarda lütfen beni bilgilendirme amaçlı bu başlık altına yazı yazsınlar. Bunun için yaptığım bilgi edinme başvurularının bir bölümünü sizlere örnek olması amacıyla bu başlık altında yazacağım. Bunun yanısıra ceza yiyen arkadaşlara tavsiyem kesinlikle bu başlık altındaki bilgi edinme başvuruarını yapmadan dava açmamalarıdır çünkü hukuka ışık tutmak için bu bilgi edinme yazılarının önemi çok büyük.

Arkadaşlar unutmayın ceza yemiş olmamız bizlerin gerçekten yasalar dışında bir fiil işlemiş konumunda olduğumuzu kanıtlamaz. Bu tebliğleri, kanunları ve yönetmelikleri uygulamakla yetkili kolluk kuvvetleride bu tebliğleri, kanunları ve yönetmelikleri yorumlarken hataya düşmektedirler. Bunların örneklerine ilgili kurumlara bilgi edinme başvurusunda bulunarak sizde şahit olabilirsiniz. Ve bu örnekler hukuka ışık tutmak için çok faydalı olacağı kanaatindeyim.

Sizlerden bu başlık altına mesaj atarken şunlara dikkat etmenizi istiyorum.
Bizler bu amatör avcılık fiilini yaparken canımızı tehlikeye atıyoruz ve hatta birçok arkadaşımız bu tutkusu yüzünden hayatını kaybetti yani bu işe okadar hevesle yaklaşıyoruz ki bunun uğrunda hayatımızı bile riske ediyoruz. Bu sebepten dolayı yaptığımız işide aynı tutkuyla savunmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu sebepten dolayı gürol abinin dediği gibi bu kurumlara nekadar bilgi edinme başvurusunda bulunursak okadar fazla bu kanunların eksikliğini hissederek ilgili kurumlara başvuruda bulunacaklardır.

ben bir sonraki yazımda ilgili makamlar gönderdiğim bilgi edinme başvuruları örneğini göndericem sizlerden ricam sizlerde bunun gibi örnekleri ilgili makamlara yazarak göndermeniz
ve burada yayınlamanız
1981
muratyucebas isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla