Sevgili Murat,
Yazdıklarını hiç sıkılmadan sonuna kadar okudum. Hemde birkaç kez.
Öncelikle seni yılmadan mücadele ettiğin ve herkesi mücadeleye davet ettiğin için tebrik ederim.
Bireysel olarak haklarını aramak zor oluyor. O yüzden sivil toplum örgütleri oluşturulmalı. Forumlarda yazılan tebrik mesajları yada geyik muhabbetleri kadar (ki o da lazım) insanlar iki günde bir, ilgili yerlere mail atsa ses getirmesede akıllarında kalması sağlanır. Hele bu durum dernek ve/veya dernekler tarafından yapılsa ciddiye alınır sorulur, görüş alınır.
Gelgelelimki bizler birbirimizi yemekle meşgul olmaktan bir araya ortak çıkar için bile gelemiyoruz.Hasbelkader bir araya gelirsekte mutlaka eski hesaplar yada kişisel kavgalarla yine ön plana çıkıyor. Biliyorsun istanbulda bi dernek var. Hasbelkader kurulmuş kavga döğüş bu günlere gelinmiş. Sonra ne olmuşsa olmuş bir kavga bir fırtına baksan yarım bardak su için

Yeni bir yönetim geldi, içindekileri sev sevme herkes birşeyler yapma derdinde. Dedikki tüm forumlara yazı yazalım kendimizi tanıtalım, amatörün ve amatörlüğün derneği olacağız diyelim. Elimizi unutalım. Nerdeyse tüm forumlar kabul etti. Bir yada birkaçı hariç. Hala kişisel kırgınlık ve kavgalar devam etmekte yani. Yav bunlara ençok kızan ben iken görüyorum nasıl birşeyler yapma çabası içinde çırpındıklarını. (konu dağılmasın diye detayları yazmadım gerekirse üşenmem yazarım beni bilen bilir nasıl açık açık yazacağımı)
Koruma kontrol genel müdürlüğünden görüş istenmişti yeni sirküler için, dernek hazırladı. Çok da güzel bir çalışmayla hazırladı.(lütfen kimse dernek reklamı yaptığımı düşünüp polemik yaratmasın) Ben Ankara da olduğum için elden teslim ettim. Yani şu kadarını söyleyebilirimki, su ürünleri derneği tanıyor ama içindeki toplasan 15-20 tane sevmediğiniz yada öngörülü yaklaştığınız adam var diye sizler tanımıyorsunuz, eleştiriyorsunuz. Tamam haklıda olabilirsiniz. O zaman gelin sizde dernek kurun. 10 tane forum olacağına 3 tane dernek olsun. Yada bir dernek olur her kıyı iline şube açar. Sonuçta aynı amaç uğruna aynı sonuca doğru yürürüz. Ayrı kulvarlarda yada aynı kulvarda. Sonuca ulaşalım nasıl olursa olsun.
Mücadeleyi (bireysel yada kurumsal olarak) bırakmayan tüm arkadaşlara teşekkür ederken, vurdumduymaz tavırlar içinde olanlara ise bugün başkasına olanların yarın onlarada olacağını hatırlatmak istiyorum.
Bu forumları gezen her bir sualtı avcısı her hafta bir kere ilgili yerlere hatta federasyona bir mail atsa emin olun bir ay sonra başkan herkese açık bir toplantı yapıp derdimizi sorar. Koruma kontrol genel müdürü merak etmek zorunda kalır. Sorup soruşturup öğrenmek zorunda kalır.
Duyarsız kalmayalım. Gelin canlar bir olalım.
Zaman darlığında ve sinirden alelacele yazdım. Sürç-ü lisan ettiysem affola.
Saygı ve sevgilerimle