Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-05-2008   #22 (permalink)
deniz_28
ZIPKINCI

Cevap: KALKAN BALIĞI - +2 Kg

Alıntı:
hazerfan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yücel Usta'nın da dediği gibi yakında zıpkın atacak balık kalmayacak. kimsenin kuralları falan taktığı yok. arkadaşım adam başı 5-7 arası av yaptık diyorsunda kalkan balığının günlük av limiti 2 adettir. Bunlar belki senin için bir anlam ifade etmeyebilir ama acemi bir zıpkıncı olarak ilk öğrenilmesi gereken şeyin denize saygı olduğunu öğrendim. amacım nasihat etmek filan değil ama ne kadar dikkat edersek denizden alacağımız verim de bir o kadar çok olur.
Süleyman kardeşim dediğin gibi denize saygılı olmak lazım..ve ben gerektiğinden fazla saygılı olduğumu düşünüyorum...benim teknem,plakam bütün avlanma ruhsatlarım profesyonel avlanma ruhsatlarım mevcut.biz adam başı 5-7 adet değil toplamda 5 ila 7 adet vurduk sen yanlış anlamışsın..ikinci konu gece dalış yapanlar.
bu siteye üye olanlardan bile var gece dalan.
kalkan ağı atanlar balıkçılar.100-150 bazen 200-300 kg.gibi balık tutuyorlar.arada telef olan vatozlar hariç.artı yasak olmasına rağmen kalkana fanyalı ağ kullananlar,300-400-gr.lık kalkanları bile yakalıyorlar,...
artı kaçak trol çekenler...
özellikle karadenizde hamsi avı yapan büyük tekneleri gelip görmenizi isterim.küçük büyük demeden tonlarca balık telef oluyor.artı balık piyasası düşmesin diye denize döktükleri tonlarca balığa ne demeli,veya önce yakalayıp sonra küçük diye yine denize döktükleri kreça yavruları...denizlerimize dökülen fabrika atıkları,senin evinde kullandığın deterjan vs.nereye gidiyor...
fazla uzatmadan sonuca gelmek istiyorum.bizim bunlarla mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyorum yoksa ben 5 tane kalkan vurmuşum 10 tane kalkan vurmuşum bırakın bunları Allah aşkına ...
deniz_28 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla