Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-05-2008   #74 (permalink)
Kaan ERGE
ZIPKINCI

Kaan ERGE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cevap: FREE-SUB Golden Horn

Her zıpkının artı veya eksileri vardır elbette.
Golden Horn'u bir ara oldukça fazla övdükleri için merak ettim ve bir tane aldım.
Pek alışamadım bana pek güven verdi birçok eksisini gözlemledim ve tek dalışımın ardından elden çıkarttım. Öncelikle şunu söyleyebilirim kesinlikle tam hazır olmadan piyasaya çıkmış bir tüfek. Benim gözlemlediğim eksileri şunlar;

*Tetiğin açısı çok geniş.Yani şöyle açıklayım.Standart bir zıpkında tetikteki parmağınız ve elinizin arkasındaki zıpkının dayandığı yer arasındaki mesafe ortalama 5.5-6 cm iken golden horn da 7.5cm.Ve tetik çok üstte şişi hemen bırakıyor.Parmakları benim gibi kısa insanlar için dezavantaj teşkil ediyor.Zira alışmak zaman alıyor.Kabzadan tuttuğumda el hakimiyetimin tam olması,kabzayı tam olarak kavrayabilmek bana herzaman güven verir.
*Sadece free-sub şiş kullanabilmek kötü bir özellik. Misal ben akıntılı sularda 19mm tek lastik ve 6mm şiş kombinasyonunu tercih ederim. Free sub 6mm şiş üretmiyor. O zaman öyle bir alternatifiniz yok. Yani zıpkını istediğiniz gibi kişiselleştiremiyorsunuz.
*Makaranın sertlik ayarını tam olarak yapamıyorsunuz.Makara daha kaliteli olabilirdi.
*Free sub şiş kalite olarak gerçekten kaliteli bir şiş ama üzerindeki kelebek ağır ve dengesiz yapılmış bir kelebek. Kalın şişine birkaç lastik yükleyip sağlam bir atış yapmaya kalkarsanız ağır kelebek şişi saptırır. Çelik kalitesi olarak çok kaliteli olmasına rağmen Aerodinamik olarak başarısız olduğunu söyleyebilirim.