Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-04-2008   #1 (permalink)
Zıpırkıncı
ZIPKINCI

Zıpırkıncı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Exclamation Usülsüz avcılık iddiasında kolluk kuvvetlerinin yapabilecekleri ve haklarınız

Arkadaşlar,

Yakın zaman önce başıma gelen bir olay ile ilgili olarak yapılan işlemlerin eğrisi doğrusu nedir diye ilgili bakanlıklar ile yazışmalar yaptım.

Öncelikle belirtmek istediğim konu, kimsenin başına benzer sevimsizliklerin gelmemesi dileğimdir. Ancak maalesef olmadık bir sürü muamele ile karşılaşmamız bazen kaçınılmaz oluyor.

Benim durumumda hem yanlış bir maddeden ceza kestiler(Ticari Avcılığı düzenleyen tebliğe göre) hem de bu yapılan yetmiyormuş gibi bütün malzemelerime el koydular.

Ben de ilgili işlemi yapan İdare'yi mahkemeye verdim. Şimdilik sonucunu beklediğimden dolayı detaya fazla girmeden, kanunun yetki verdiği kişilerin neler yapabileceğini sizlerle paylaşmak istiyorum. Zaten bu bilgiler mahkeme için edindiğim ve orada da kullanacağım bilgilerdir.

Aşağıda Tarım Bakanlığına yazdığım bir bilgi edinme yazısını ve cevabını göreceksiniz. Burada esas mantık bu işi yapan kişinin, zaten kanunlarında elverdiği Amatörce(Sportif) Su Ürünleri İstihsali yapması gerçeği ve gerekliliğidir.

Eğer ki, zaten bu işi Ticari olarak yapıyorsanız, ya da Ticari Balıkçı durumunuz var ise bu aşağıda yazdığım usuller geçerli olamayacaktır.

Verilen cevap şahsa ait olduğundan izin alınmadan kullanılamaz. Belgeyi görmek isteyenler link atabilir..!

Verilen cevap şahsa ait olduğundan izin alınmadan kullanılamaz. Belgeyi görmek isteyenler link atabilir..!

Burada özellikle vurgulamak istediğim husus, eğer Amatör bir avcısanız, bugün için bir uygunsuzlukta(ticari amaç dışında..!) size kesilebilecek en büyük para cezası 188YTL olup, eğer belirtilen süre içinde(7gün) ödemeyi yaparsanız, bunun %75'ini, yani 141 YTL ceza ödemeniz yetmektedir.

Ancak bir şekilde bu işi Ticari amaçla yapıyorsunuz, tabii ki bu durum size uymayacaktır...!!!

Bunun dışında Elbise ve Malzemelere el konulması Amatör(Sportif) amaçlı Su Ürünleri İstihsali yapıyorsanız, 1/2 tebliğe tabi olduğumuz için hiçbir şekilde yapılamaz.

Bu, bazı kolluk kuvvetleri yasa, yönetmelik, sirküler ve tebliğ'i yanlış yorumlayamaz demek değildir.(Aman dikkat!!!) Bu tür durumlarda hakkınızı bilin ve ikna edici olarak durumu anlatın. Aksilik durumunda bildiğini yapıp, sizden hakkınızı mahkemede aramanızı isteyebilir..! Bu ise Türkiye'de son derece uzun ve bezdirici bir süreçtir, değmez.

Benim durumumda esas olarak, suç olarak tarafıma yapılan işlem ile ilgili, bakanlığa sorduğum başka bir soru da bunun bize yasak olmadığı ve dolayısıyla böyle bir suç olamayacağı, ayrıca yasak ve suç yok iken üstüne üstlük 633YTL İdari para Cezası kesildiğinden ve Tüm gereçlerime el konulduğu için benim ilgili idareyi mahkemeye vermem kaçınılmaz bir durumdu. Ayrıca davanın sonuçlanması ile beraber bu hatalı işlemi yapanlar ile ilgili kanuni işlemleri de yapacağım.

Bunun sebebine gelince bu kişilerin, suçu engellemek yönünde değil, suçlu avlamak şeklinde davrandıklarını düşünüyorum. Ayrıca hiç de iyi niyetli gördüğümü söyleyemeyeceğim. Üstlerine yaptığım itirazda hatalı işlem yapıldığını belirtmeme rağmen sonradan olmadık suçlar eklemeye çalıştılar. Olaydan bir hafta sonra ek cezalar kestiklerini, bunları imzalamak ve almak için bulundukları yere davet ettiler..! Ben zaten olay günü haksızca kesildiğini düşündüğüm hiç bir evrakı imzalamadığım gibi, bunu da almayı kabul etmedim ve konuyu mahkemeye yönlendirdim.

Şeriatın kestiği parmak acımaz. Herkes yaptığı işi sorumluluğu ile yapmalıdır. Kimsenin Amatörce av yapan Zıpkıncı'ya Tanzanyalı muamelesi yapmasını kabul etmiyorum.

Benim gibi bu işi keyif ve hobi amacı ile yapan birine bile bunu yapmalarını ve benden önce ve sonra da yaptıkları ve yapacaklarını düşündüğüm için bu olayı engellemek için gereken mücadeleyi ben yapıyorum. Benim gibi üç balık için suya girip spor yapan avlanan arkadaşların da benzer sıkıntılar çekebileceği gerekçesi ile bunları ZIPKINCI dostları ile paylaşmak istedim.

Bu konuyu sadece iki sitede yayınlıyorum. Diğer site, kardeş site diyebileceğim MaviAv.Com dur. İsteyen arkadaşlar bu bilgileri buralara link vermek sureti ile kullanabilir.

Benzeri konularda yardım isteyebilecekler özelime yazarlarsa cevap vermeye çalışabilirim.

Saygı ve Sevgilerimle

Konu Zıpırkıncı tarafından (10-04-2008 Saat 00:41 ) değiştirilmiştir.
Zıpırkıncı isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla