Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-04-2008   #19 (permalink)
Zafer32
ZIPKINCI

Zafer32 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Zafer32 - MSN üzeri Mesaj gönder
Cevap: ZODIAC BOT (GENEL BİLGİLER) BAKIM/ONARIM/MOTOR VE UYARILAR

Hasni arkadaşa cevap:

Öncelikle botun hayırlı olsun... :-) Anladığım kadarıyla botun tüpleri sağlam. Alt kısmın tamiri zor değil. Katlanır tabanı gördüğüne göre, ahşap tabanlar da sağlam. Tabanın altında sadece branda kalmış demişsin. Zaten tabanın altında sadece branda oluyor. Brandanın herhangi bir tutuculuk özelliği yok, sadece su geçirmezliği sağlıyor. Katlanır taban, tüplerle, tüpün altındaki çift katlı kalın branda kısma sıkıstırılıyor. Bot sisincede orada sabitleniyor taban. Ancak brandayla taban arasında şişme omurga olması gerekiyor. Botu kurup sisirdikten sonra en son o bölümü sisiriyorsun böylece taban kayık tabanı gibi oluyor. Yani düz olmuyor taban, suyu yarabiliyor. Benim botumda o omurga patlak, o halde açıldım biraz konforsuz bir sürüş oluyor, motoru yoruyor, dümenin kontrolü zorlasıyor. Eğer omurga yoksa, araba samyelinden bir lastikçiye yaptırabilirsin..
Bot malzemesi satan dükkanlarda, metreyle PVC kumas satılıyor. Yıpranan yerleri kolayca yamayabilir, hatta komple tabanı kumasla kaplayım çift kat taban yapabilirsin. Yaşayacağın tek problem, yapıştırıcı bulman ki ben hala arıyorum. Yapıstırıcı ve kumasları tedarik ettiğin zaman, yapıstırma islemini tarif ederim. Kıç tarafındaki hasar için de bir resmini gönderirsen o bölgenin yardımcı olurum. Eğer motorun asıldığı tahta ayna plastik kılıfla tüplere tutturulmuşsa tamiri cok kolay. Yapıstırıcıyla hallediyorsun. Eğer kılıfsız direk kumasa yapıstırılmış ise o zaman biraz uğrasman gerekebilir. Ancak orası önemli, tüpleri birbirine bağlayan kısım aynı zamanda, eğer gevsek olursa tüpler ayrılabilir seyir halindeyken.

Şimdilik bu kadar, kolay gelsin...
Zafer32 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla