Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-04-2008   #1 (permalink)
Aşkın YILDIRIM
Yönetici

Aşkın YILDIRIM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ayın Trofesi (Mart/2008) Mart Ayı 1. Kemal AKGÜNER-AKYA

Oylama sona ermiştir. İlginiz için teşekkürler. Mart Ayı Birincisi en yüksek oyu alan Kemal AKGÜNER olmuştur. Tebrik ediyoruz.

1- Hakan DEMİRCİOĞLU - AKYA

Hikayesi

07-03-08 günü sabah işten çıktıktan sonra 4 saat uyuyup akşam suyu için hazırlık yaptık.partnerim murat ziya kaptan ve ben tekneye binip meraya vardığımızda saat 14.30 civarıydı.ben midem ağrıdığı için mız mızlanıyordum, suda bulanık gibiydi.murat suya atladı bende onu seyrediyordum.1-2 daldıktan sonra abi çakal var deyince bende suya girdim.ilk dalışımda dibe varırken 2 balık kalttı altımdanbende heveslendim.kafamı kaldırdım murata baktığımda, murat teknede oturuyordu.ne oldu diye sordum.lastiğin dişleri kafayı sıyırdı dedi.neyse 2. dalışı yaptım,yattım taşın kenarını.5-10 saniye geçti geçmedi füze gibi üstüme geldi.önümden geçiyor arkasında bir karaltı daha.öbürüne bakmaya fırsatım bile olmadı.önümden geçene beynine yakın noktasına doğru atış yaptım gözünün 5 cm arkasına.bakıl kusar gibi yaptı.hafifçe bir yığıldı.balığın şoka girmesini fırsat bilip hamle yaptım.balık bir kuyruk vurmasıyla elimdeki zıpkından makara sesi hemen yukarı çıktım.başladık sörfe.şişi göremedim öbür taraftan çıkıp çıkmadığını bilmiyorum.şişi görebilmek için dalıp çıkıyorum.ne mümkün balık yanaştırmıyor bile.bende usul usul balığın yorulmasını bekledim.artık balık yoruldu,altımda daireler çizmeye başladı.tekrar daldım şişin balığı delip balığı geçtiğini gördüm.balık yolcu uçağını andırır vaziyette şişin ortasındaydı.şiş erişteleri biçerek balıkla beraber gidiyordu.şişi görünce rahatladım.başladım balığı çekmeye.balık benden bu kadar dedi.yapıştım solungaçlarına, çabucak tekneye attık.çıktım oturdum tekneye balığın yanına.yüzümde gülücükler, şiş yamuk yumuk biraz soluklandıktan sonra şişi zorla düzelttik.28 dk sürmüş balığı almak.teknede otururken arkasındaki karaltıyı düşünüyordum acaba hangisi büyük.tekrar atladım suya dal-çık ne gelen var ne giden...yukarıda başka bir taşlık vardı.balığın oraya gitmiş olabileceğinin düşünüp mera değiştirdim.oraya gittim.3-5 dalış yaptım kimseler yok!taşın derin tarafına doğru bir dalış yaptım.balık benim arkamdan gelip yanımdan geçti gidiyor.hemen 2 ses çıkardım.balık hemen bana doğru dönüp kafadan yaklaştı.balık zıpkının ucunda bana bakıyor.ben düşünüyorum tabi gözünden beynine doğrumu atış yapayım yoksa direk gözünün arkasına mı.sen gene bildiğini yap oğlum hakan.arkasına doğru atış yaptım.balık hareketsiz yığıldı.sonra toparlanıp yavaş yavaş gitmeye başladı.ama ben bittim der havası vardı.şişinde çıktığını görmüştüm.biraz peşinde yüzdükten sonra balık altımda iyice hareketsizleşti.aşağıya daldım.balık kendi haline kuyruk vuruyordu.şişi balığın 2 tarafından kavrayıp yukarı çıkmaya başladım.balık kollarımdaydı.tekne zaten beni bekliyor.balığı tekneye verdim,çıktım güverteye.ne karnımın ağrısı kaldı ne biş.eşyaları toparladık.arkadaşlarla tokalaştıktan sonra balığı limandan değilde başka yerden çıkarmaya karar verdik.çünkü daha önce arabamızın lasstiklerini kesmişlerdi.ziya kaptan oğlunu arayıp kıyıya balığı çıkracağımız yere çağırdı.çabucak balıkları dışarı çıkarıp arabaya yükledik.bu arada çekildiğimiz resimlerde üstükiler.balıkların gelişi hala gözümün önünde.Allah herkese nasip etsinmüthiş bir duygu.balıkların kilo ve boyunu özellikle yazmadım...
umarım beğenmişsinizdir.ben yavaş yazdığım için kızıma yazdırdım.ona tşk ederim.

.................................................. .................................................. .................................................. ...............

2- Kutlay ŞENMANAT - FANGRİ

Hikayesi

Haftasonu yeni botu denemek için Gökhan ve Abidin Kardeşimle birlikte organizasyon yaptık.
Diğer dalışların fotoları (Abidinin fotoğrafları) ve bu balığın terazi üzerinde ki fotoğrafları çarşaba elimde olacak , şimdilik bunları gönderiyorum.
Balık 17 meterede kule tekniği ile vurulmuştur, 6,450 Kg geldi.İlk defa Fangri mercan vurdum darısı sizlere.
Derinlik yazdım sebebi daha derinde olta balığı olarak bilinmesi, saroz körfezinde yaptığımız dalış daha çok levrek odaklı olacaktı ama ben yine dayanamayarak açık yaptım malum sinarit sevdası. Balık geçekten su altında muhteşem görünüyor , iki anotomik özelliği beni çok etkiledi .
1)kuyruğunun her iki yanında ki beyaz çizgi , kesinlikle çok uzaktan bile seçilebiliyor
2)Bilenler bilir çok değişik bir galsama yapısı var , galsamaya balığa hakim olmak için eliniz attığınızda parmaklarınızı sokmanın o kadar kolay olmadığını farkediyorsunuz , ikinci gizli bir galsama kapakçığı ile karşılaşıyorsunuz.
Neyse fazla uzatmayayım , aylardır içimde biriken dalma sevdası haftasonu havanın iyi olacağını bildiren havadurumu raporları ve benim boş olan haftasonumla birleşince çok güzel bir fırsat oldu.
Marmaraereğlisi Paşa büfeden Gökhan ve Abidin ile cuma gününden deniz yolunu tuttuk ,cumartesi sabahı erken saatlerde poyraz bir havada deniz suyu sıcaklığı 10,8°C dalışımız başladı.Arkadaşları kıyıdaki taşlarda bırakıp açıkta daha önce sinarit vurduğum meraya ulaştım.
Önceleri ortalıkta papaz balıkları dahi yok çok sessiz ve terk edilmiş geldi , ilk agoşon denememe sargozlar cevap verdi fakat merayı bozmamak için atış yapmadım, çok sessiz ve sakin hareketlerle meradaki olabilecek sinaritleri gözlüyorum .İkinci agoşon için hareketlenirken aşağıda önce kenarları beyaz renkte olan kuyruğunu farkettim sinarit olduğunu düşünerek agoşonla çağırmayı içimden geçiriyorum bu yüzden kule yapmak istemiyorum , fakat hiç kıpırdamadan beni izliyor.Bir ara hareketlendi bende tamam dedim fırsat budur agoşona yattım bekliyorum etraf sargozdan geçilmiyor fakat o gelmiyor yukarı çıkıyorum nefeslenmek için .Bu arada hareketlendiği yöne hafif hareketlerle yöneliyorum , yine aynı manzara hiç hareket yok beni seyrediyor sadece yan yüzgeçler hareketli kule ile enseden güzel bir atışı yaklaşık 3,5 metre uzaktan yapıyorum ,ilk kayanın altına kendini atmaya çalışıyor bu arada ben müdahalemi yapıyorum balık ellerimde ,ilk hareketim zapetmek için galsamalarına elimi atmak oluyor ama o kocaman galsama kapaklarından içeriye bir türlü parmaklarım girmiyor bu yüzden üst dikenleri elbiseme biraz hasar veriyor(bende çizik yok) en sonunda balığı zapediyorum ve aşağıda balığı söndürüyorum.
Galip gelen ben oluyorum ama içimde birazda hüzün bu kadar güzel bir hayvanı öldürmek, tek teselli balık kendisine yakışan bir sona kavuştu ve mundar olmayacak afiyetle yenecek)))

.................................................. .................................................. .................................................. ...............

3- Kemal AKGÜNER - AKYA

Hikayesi

Usta pek avın hikayesini anlatmayı sevmez bazı arkadaşlarında bildiği üzere ama sohbetimizde 18-20 metrelerde tek atışta aldığını söyledi.
Hatta arkadaşımız " kemal ustam sen bunu nerden vurdun kafasındanmı ? "
dediğinde usta: " ben hep ordan vururum diğer türlü bu büyüklükteki balıkları alman zor " dedi.
Dikkat ederseniz 4. fotoğrafta balığın solungacının üst tarafında şiş izi belli tek atış ve balık kollarınızda..

4- Mehmet ÇOLPAN - KOFANA

Hikayesi

Deniz karısık esmesine ragmen bir sorti yaptik..meraya girdiğimde kefallerin kaya altına kactığını gorunce umutlandım(herhalde bir tek burada kaya altına giriyor marm ege de hiç vurmadım kefali kaya altında)
ama gelen ilevrek azlığı sasırrtı ki..bu arkadas uzaktan gozuktu..
vuranlar bilir eger hiç kımldamazsanız salına salına korkusuzca onunuze gelir ama tek tur atar levrek gibi değil yani!!
uzunca bir nişan faslı biraz da seyredeyim dedim guzelliğini!!!aslında bir de kahve içme molası olurdu bu kadar uzun zaman da!!!!! ve tak kafadan en sağlam yerden vurus ve o guzel firrr sesi..yorulunca aldım..tabii parmağa dikkat ederek..
ama uzulduğum olay bir levrek vurdum tam takarken 10 cm yakınıma bunun agababası 2 adet geldi..ahhh dedim ama neye yarar..baktılar ve gittiler..

5- Necmettin (SADRAP) - KALKAN

6- Sedat OSMANOĞLU - SİNARİT

Konu Aşkın YILDIRIM tarafından (01-05-2008 Saat 21:18 ) değiştirilmiştir.
Aşkın YILDIRIM isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla