Alıntı:
Rookie´isimli üyeden Alıntı
İğneyi kendimize batıra batıra bir hal olduk. Zaten balıkları biz tüketiyoruz...
Şu çuvaldan pirinçleri tane tane alırsanda azalır kepçeyle alırsanda... Ama pirinçler üremez... Ancak balıklar ürer. Üreyen fazla, avlanan az olursa popülasyon artar. Üreyenden fazla avlanan hayvanın popülasyonu azalır. Bu hayvanları, sadece biz avlamazsak, bizim dışımızdaki herkes kepçeyle avlarsa popülasyon azalır. Biz avlamayalım tamam, ama şu kepçeyle avlayanlarında önüne geçsinler. Bu sitenin amaçlarına saygılıyım. Ama öyle bir dönemdeyizki bir ana haber bültenlerine çıkmadığımız kaldı. Herkes denizde bizi arıyor bir kameralar eksik. Büyük balıkçı tekneleri ben bunlara yüzer fabrikalar diyorum, bunların aşırı şekilde denetlenmesi, ikincisi şu gariban(!) balıkçıların(!) ellerindeki, bence katliam aleti olan paragatlar ve ağların alınması ve daha seçici avlanma yöntemlerine itilmeleri. Ellerindeki balıkların boylarına santimi santimine denetleme getirilmesi... Amerikada'ki polisleri gördüm TV de. Adamlar sadece balıkların boyları ve resiflerin korunmasıyla ilgileniyorlar. Bence müthiş. Bu polisleri Amerika'da yaşayan ve kıyıdan balık avlayan kuzenimde anlatmıştı. Boyu 1 inch kısa diye suya saldığı 3-4 kgl ık kofana ve levreklerden bahsediyordu kuzenim. Birkaç bin mil gidip geldikten sonra eli boş döndüğünü anlatmıştı. Çok büyük cezaları olduğundan bahsediyordu.
Ülkem nereye gidiyor... Cehaletin girdabına kapılmışız... Rüşvet kıskacında can çekişiyoruz... Başka konuları düzelttikte balığı santimi santimine ölçecez. Gidin ya... Balıkların canı cehenneme!!! İnsanlar aç, para babaları ceplerini doldurmuşlar hayatta harcayamayacakları paralara sahipler ülkeyi yediler bitirdiler. Biz burda balıkları konuşuyoruz... "Uluslararası Doğayı Koruma Birliği" adamlar, bizi sömürdükleri paralarla bu balıkları doğayı koruyorlar.
Asıl sorun, biz kendimizi sömürmelerine izin veriyoruz. Bu "para babaları" nüfusun %2-3 ünü oluşturup gelirin %95 sahip olanlar. Ülkeyi satıyorlar, politikacıların iktidar hırslarını kullanıp ceplerini dolduruyorlar. Ama kaybeden halk oluyor. Politikacılara asgari ücreti düşük hesaplattırıyorlar, vergi ödememek için erteletip yıllar sonra 3 kuruş olarak al bakalım diyorlar. Devlet kurumlarında çalışanların asgari ücretle ilgileri yok. Ama devlet niye asgari ücret pazarlığını sanki kendi uyguluyormuş gibi çatır çatır yapıyor. Halbuki asgari ücret ne kadar yüksekse "para babalarından" o kadar çok vergi alacak demektir. Bu vergilerle halkı için daha çok şey yapacak demektir... Bir düşünün!!? Ama bir öğrenci öğrenim kredisi versin onun ederini sonuna kadar alıyorlar. Değer kaybetmeden. Şu an ben gelirimin %30 unu vergi olarak veriyorum. Şu para babalarından bu kadar vergi alsanız intihar ederler... |
Soruna kendi konumuz açısından yaklaşırsak, maalesef düzendeki bozukluk bizlere de yansıyor. Zaten sistemin bir yerinde arıza çıktığı zaman bu genellikle çok farklı yerlerden kendini gösterir. Bizdeki sistem ise birçok yerinden arızalı. Şu anda ülkemizde yeterli bilinç düzeyi olsa ne olur? Birçok şey düzeleceği gibi, bizim lahoz-orfoz avlamamız serbest olur ve bu kadar anlamsız mevzuatla karşı karşıya kalmayız. Çünkü o zaman balık avcılığı sürdürülebilir bir düzene girecektir ve denizlerimizdeki canlılık belli bir denge içerisinde devam edecektir, böyle bir ortamda amatör sualtı avcılığı da çok daha makul ve zevkli olarak yapılabilecektir.
Biliyorsunuz forumda siyasi içerikli mesajların yazılması yasak ve forum konusu sınırları içinde kalmamız gerekiyor. Düşüncelerinize katılsam da burada sadece yukarıda yazdıklarımı belirtmekle yetinmek zorundayım.
Saygılar, sevgiler,