Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-01-2008   #30 (permalink)
isirganus
ZIPKINCI

isirganus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

isirganus - MSN üzeri Mesaj gönder
Alıntı:
Suda´isimli üyeden Alıntı
Look kalitesini bilerek ve araştırarak aldım.Alırken de denedim sorun yoktu.Ancak alt yanak ve burun altından su giriyor.Tabiki birçok nedeni olabilir ancak bu sorunu yaşayan varsa önerilerinizi bekliyorum.Saygılar ve iyi dalışlar...
Ben de "look" kullanıyorum.

Farkettim ki, dalıştan önce başıma oturan başlık suyun içine girip hareket ettikçe ve kafaya tam anlamıyla oturunca bir süre sonra gözlüğün kafaya oturma pozisyonunu değiştiriyor ve gözlük su almaya başlıyor. Çünkü maskenin kayışlarının maskeye uyguladığı direncin yönü değişiyor. Ve suyun içinde ne yaparsam yapayım bunu düzeltemiyorum. Çünkü bi elle tüfeği tutacağım, bi elle de gözlüğü düzelteceğim ve suyun yüzünde kalacağım derken o kötü olan ayar olasılıkla daha da bozuluyor.

Son olarak sudan çıkarak gözlüğü kafadan sıyırıp yeniden takmayı deneyerek çözdüm sorunu. Eğer mümkünse sudan çıkın; kıyıya ya da varsa bota, tekneye... İnsan dalışını bölmek istemiyor ama inanın birkaç dakika ara vererek gözlüğü sıyırıp yeniden takmak sorunu çözüyor ve dalış konforunuzu çok ama çok arttırıyor. Haa, sakal-bıyık da dikkat edilmesi gereken konulardan birisi...

Numaralı camlar için verilen bilgilere de teşekkür ederim. Ben de sağ 1,25 ve sol 1,5 miyop astigmatım. Camları değiştirmek istiyorum. Ama su altında her cisim orijinalinin 1/3'ü kadar büyük göründüğü için şimdilik hedef konusunda pek sıkıntı çekmediğimi düşünüyorum. Ama kaçırdığım avlar (o "büyük" avlar) belki de benim heyecanım ve beceriksizliğimden değil de, görüşümün bozukluğundandır, kimbilir?
isirganus isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla