Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-11-2007   #1 (permalink)
mfttr
ZIPKINCI

Lagos, Lahos, Ak lahos, kara lahos birisi açıklasın lütfen..

Arkadaşlar amatör birisi olarak bu karışıklıklar içerisinde, hangi balığa atış yapacağımı şaşırıyorum. Lütfen birisi artık şu karışıklıklara bir açıklık getirsin. Türünün ne olduğunu bilmediğim için bir resim ekledim ve sordum. Eklediğim resim silinmiş ve bir arkadaşımız PM göndermiş. Eklediğiniz resim lahostur ve avlanması yasaktır diye. Sirkülere bakıyorum 3 adete kadar serbest yazıyor. Yakın çevremdeki insanlara soruyorum kara lahos serbest diyorlar. Ayrıcabu türlerin (orfoz, lahos v.b.) olta ile avlanmasının serbest olması en az beni rahatsız ettiği kadar sizleri de rahatsız ediyordur.
Biliyorum bunun gibi başlıklar daha öncede açıldı. Benim sizden ricam özellikle lahos türleri (ak, kara, grida) hakkında doyurucu bir bilgi vermeniz. Gökova seferimiz diye açılan bir topicte vurulan lahos yada grida (karışıklıktan dolayı anlamıyorum) ustalardan tebrik almış fakat yinede polemik oluşturmuş. Avı yapan abilerimizde durumdan rahatsız olmuş ve resmi kaldırmıştır. Ne olduğunu öğrenmek istediğim için eklediğim lahos resmi yöneticiler tarafından silinmiştir. Bu balıkların gerçek ortamda çekilen fotoları varsa elinizde (çizim olmayan) hangisinin yasak hangisinin kaç adete kadar serbest olduğunu belirtirseniz, benim gibi acemileri suyun altında ya yasaksa diye es geçirmemiş, yada yasak bu abi deyip dönüp gitmesini sağlayabilirsiniz. Aralarındaki farkı belirgin özellikleriyle belirtebilecek ustalara sesleniyorum. Umarım beni yanlış anlamazsınız. Hepimiz nefes tüketiyoruz sonuçta...

Şimdiden herkese teşekkürler...

Saygılar..

Muğla-Antalya
mfttr isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla