Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-10-2007   #13 (permalink)
Baskın_ AVCISI
Administrator

Baskın_ AVCISI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Baskın_ AVCISI - MSN üzeri Mesaj gönder
bayraklı sahil güvenlik komutanlığındaki tanıdığım rütbeli bir abimi aradım .ben 5 metre 75 hp bot için ne yapmalıyım diye sordum.orda araştırdı kimseden cevap yok.10 dk sonra ara dedi liman başkanlığını aradı.onlar her zamanki gibi 1metre sal bile olsa kayıt altına almak istedikleri için normal olarak özel tekne belgesi lazım dedi.fakat ben daha önce 4.5 metre fiber taban botumu alırken seferihisar sahil güvenlik Tamer astsubaya şahsen sorduğumda o bana 200 kg altındaki botlara evrak gerekmiyor istedikleri faturalar ve bayrak vs...daha önceden kendisinden aldığımı bu bilgiyi teyit etmek için aradığımda önceden ne söylediysem geçerli dedi ve fırçayı yedik.yani 200 kg sınırını net bir şekilde söyledi.ben tekrar bayraklı sahilgüvenliğe döndüm abi olay böyle böyle kim biliyor bu işi ne olcak dedim seferihisar 200 kg sınırı dedi ona göre bilgi vereyim sana dedikten sonra tekrar liman başkanlığını aradım fakat ben bu arada bütün belgelerimi liman bşk.lığına vermiştim.özel gemi belgem çıkmak üzereyken.basa basa benim 5 metre fiber taban şişme bir botum var ben buna evrak çıkarmak zorundamıyım dedim.zorunda değilsin fakat kaybolursa ne yaparsın vs..dedi.ben mecbur değilsem bir sakıncası varmı diye sert çıkınca hayır değilsin dendi.aldığım bu bilgileri hem bayraklı sahilgüvenliğe bildirdim hemde seferihisara teyit edince rahat rahat botu kullanabileceğimi onaylamış oldum.bu konuda kanunen hiçbir belge yok.çünkü bot kavramı büyük teknelerde karaya nakletmek için kullanılan bir nakil aracı olarak geçiyor.bir belge istenmemesi gerekiyor.
ben bu arada evraklarımı da geri aldım hiçbir belge çıkarmadım.ufak bir hatırlatma da yapayım 75 hp bir motorun vergisi kayıt altına alınırsa 2.500 ytl senelik vergisi var.8.000 dolarlık bir motora 2.500 ytl vergi bence hiçte adil değil.elin oğlu şirketin turizm,su sporları lafını ekletip 1 milyon dolarlık tekneye vergi vemezken,elin oğlu Türk kara sularında amerikan bayrağı ile gezip vergi vermezken.hobby için 8000 dolara 2500 vergi düzenin bozukluğuna bir belgedir.

TUNCER ERGÜN-İZMİR-1971
( Endien_HUNTER )
http://zipkinci.com/album.php?albumid=1105
Baskın_ AVCISI isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla