Alıntı:
| Energy´isimli üyeden Alıntı
Güven abi herşeyi okadar güzel açıklamışsınki :shock: ellerine sağlık artık bundan başka ne denebilirki  |
Sağol Mert, eksik olma. Şunlar da denebilir. Şimdi bizler bu işi spor ve hobi amaçlı yapanlar bir birliktelik olsak, ve işe resmiyet kazandırmak amaçlı dernek kursak, atıyorum ben başkan olsam(hiç böyle bir ihtirasım yok, sadece örnek olartak), yarın Sahil Güvenlik Komutanı ile gidip görüşüp yaptığımız işi tanıtmak ve zaman zaman kanunun çok ters olduğunu, uygulamalarda malzemelerin alınması gibi sebepler ile yaptığımız işe büyük zarar verildiğini, ilk defa yakalananlara makul ceza verilmesini ikinci defa yakalananlara katmerli ceza verilmesi gerektiğini felan anlatırdım.
İşin ters tarafı AMATÖR'lüğün geçer akçe olmamasından ve illegal eğilimleri olan grup olmamızdan kaynaklanıyor. Haa biz düzgün, kanunlar çerçevesinde av yapan bir grup olsak gerek Tarım Bakanlığı, gerek Kültür Bakanlığı gerek Sahil Güvenlik bir şekilde lafımıza ve grubumuza itibar eder. Daha anlayışla davranır. Biz de kendimize çeki düzen verir ve sorun yaşamayız.
Ayrıca her ne kadar zor da olsa, her isteyene bir fotoğraf karşılığında AMATÖR BALIKÇI belgesi de vermem. Zaman içinde bu özellikte bir dernek olunabilse bakanlık bölgedeki bu belgeyi vermeyi bu tür bir derneğe de bırakabilir. Önce bir eğitim ve kurs verir ve o kişinin hakkındaki duyumlara da itibar ederek AMATÖR olup olmadığını da sorgulayarak belgelendirme yaparım. Olması gereken budur.
Tabii bunların gerçekleşmesi için benim gibi esas işi başka olup da, bu işi hobi şeklinde yapan ve geçimini kendi sağlayan insanlardan biraz fazlaca olması gerekiyor. Yoksa Öğrenci arkadaşlarımın iyi niyetle verdiği desteğe de minnetarım.
Umarım bu söylediklerim birgün gerçekleşir.