abi negüzel demişsin " Dalışa Yasak Bölge koordinatlarının, 38/2(sonraki sirkülerde) yazılması gerekliliği ortaya çıkıyor. Mademki 37/2 bizim el kitabımız orada da belirtilmesi çok faydalı olur. "
ama burada fikrimiz sanırım biraz ters düşüyor. Benim demek istediğim yönetmelikteki
"Koordinatları Kültür Bakanlığınca tespit ve Resmi Gazete’de ilan edilen bölgelerde, sünger hariç, dalış yapılarak su ürünleri avcılığı yasaktır."
ifadesindeki dalış kavramının belirlenmesi gerektiğidir.
ama güzel abim sen bizim el kitabımıza bu dalışa yasak bölgelerin koordinatlarını koyalım diyorsun. Eğer nefesli dalışla avlanan ve tüp veya yedek hava kaynağı ile dalış yapanı ayıracaksa bu uygulama bizim lehimize .
Yok zıpkıncılar içinde şuanki dalışa yasak sahaları 38/2 de belirtirlerse şöyle bir durum ortaya çıkıcak !
oltasını alıp yüzerek ve gözünde gözlükle balık avlayan birine veya şnorkel gözlükle gezerken eliyle bir balığı yakalayanada bu bölgede dalarak balıkçılık yaptın diyerek bu cezayı kesecekler.
ben derim ki bu sebepten yönetmelikteki sünger hariç dalış yaparak avlanmak ibaresini değiştirmek ve aletli - nefesli dalışı birbirinden ayırmak için bir tanımlama yapılmasını isteyen bir yazı göndermemiz daha doğru olur.
fikirlerine ve bilgine saygım sonsuz ama sende foçada yaşayanları bi düşün güven abi mesela ben 20 yıldır foçadayım 6-7 senedir zıpkınla balık avlıyordum ve yeni teknemi almışken bu saçma kanun yüzünden en büyük zevkimden oldum. Artık foçaya gidesim bile gelmiyor demişsin ya "ne mutlu dalabiliyorum diyene"
ben dalamıyorum artık ne malzemem kaldı ne şevkim...