Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-09-2007   #16 (permalink)
Zıpırkıncı
ZIPKINCI

Zıpırkıncı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Son yazınızdan anladığım, dalışa yasak saha da dalış yaptığınız. Bununla ilgili bir yorum yapmak istemiyorum; çünkü canınızı yeterince yakmışlar. Geçmiş olsun. Yalnız Foça civarında dalış yapıp da, buraların dalışa yasak olduğunu bilmiyorduk diyorsanız, burası pek inandırıcı olamıyor. Hiç mi çevrenizde benzer sıkıntı sahibi birilerine denk gelmediniz. Ya da Sahil Güvenliğin internet sitesindeki dalışa yasak saha haritalarını hiç mi? görmediniz..!

Alıntı:
Su Ürünleri Yönetmeliği´isimli üyeden Alıntı
Koordinatları Kültür Bakanlığınca tespit ve Resmi Gazete’de ilan edilen bölgelerde, sünger hariç, dalış yapılarak su ürünleri avcılığı yasaktır.
Bu ifadede, ne amatör ne de ticari kelimesi yok. Bu alanlarda dalarak avlanamazsınız deniyor. Yönetmelik sıralama olarak Sirküler'in üzerindedir. Önce kanun, sonra Yönetmelik, en son Sirküler..!

Daha önce de belirttim, Yönetmelikte yazan ifadeyi. Yani hatalısınız. Sirkülerde yok demek işi kurtarmıyor. Ya da 37/1 Ticari avcının sirküsünde var, 37/2 Amatörün sirküsünde yok demek de yeterli değil. Bizler
KANUN,
YÖNETMELİK,
SİRKÜLER'in hepsine uymak zorundayız. Her ne kadar Yönetmelikte kabaca ve detaysız bahsetsede bu madde bizi bağlıyor.

Aynı şekilde 37/1'i işaret eden Sahil Güvenlikte usul hatası yapmış(şekil olarak), yoksa içerik olarak hatalı değil. Mahkemede buradan yırtma ihtimaliniz olabilir(?)

Dalışa Yasak Bölge koordinatlarının, 38/2(sonraki sirkülerde) yazılması gerekliliği ortaya çıkıyor. Mademki 37/2 bizim el kitabımız orada da belirtilmesi çok faydalı olur.(Burada bir boşluk var) Önümüzdeki yıl Bakanlığın çalışmaları Mart gibi başlar, buraya yazı ile müracaat edilirse bunu yaptırabiliriz.