| koordinatlar tutankta yazılı
ancak bu koordinatlarda yasak 37/1 de belirtilmiş yani ticari balıkçılık ile ilgili sirkülerde, bizim ise 37/2 den yargılanıp ceza almamız gerektiğini düşünüyorum.
ayrıca bize kesilen cezanın üzerine teknemizde can yeleği olmadığından ve teknenin ötb belgeleri olmasına rağmen ehliyetimiz olmadığından bize ceza keseceği ve teknemizide kapatacağı düşüncesi ile kesilen cezaları imzaladık.
dalışa yasak sahalar ile ilgili yönetmelik der ki
"Özel Yasak Sınırlama ve Yükümlülükler
Madde 17-
Koordinatları Kültür Bakanlığınca tespit ve Resmi Gazete’de ilan edilen bölgelerde, sünger hariç, dalış yapılarak su ürünleri avcılığı yasaktır.
Tüp, nargile, maske ile dalış yapılarak, şnorkel su altı tüfekleri ve zıpkın kullanılarak, su altında ticari amaçla balık avcılığı yasaktır."
Sünger hariç kısmına dikkat edersek süngeri nefesli dalışla avlayan kaç kişi var merak ediyorum yani bizim yaptığımız dalış değil hemen altındaki maddede de tanımlanan "maske ile dalış yapılarak, şnorkel su altı tüfekleri ve zıpkın kullanılarak, su altında ticari amaçla balık avcılığı yasaktır" ibaresindedir. yine dikkat edielim ki buradada ticari olarak avlanmayı yasaklamış
yani benim firkrim dalışa yasak sahalar diye belirlenen yerlerde amatör sirkülerde tanımlanmış olan bizlere bir yasak uygulaması olmadığıdır bu uygulamayla amatör olduğunu ispatlayan balıkçıya ticari sirkülerden kesilen cezalara itiraz edilmesi gerektiğini düşünüyorum. ve bende öyle yaparak sahil güvenlik komutanlığına dava açtım
aslında bu dalış meselesini tam olarak tanımlasalar bu sorun ortadan kalkacak ve belki bizlerde bu sebepten gereksiz cezalar yemiyeceğiz aletli ve nefesli dalış kavramı bence buna bir çözüm olur
__________________ Takımlarım iade edildi...
Murat YÜCEBAŞ
1981 |