| Sevgili Çağrı,
Sorduğun sorunun yanıtı aslına bakarsan birden fazla parametreye bağlı. Hem dalış, hem ailece gezi, hem de balık tutma dersen benim sana tavsiyem fiber tekne olur. Fakat bu noktada çekek alanı ve taşıma sorunu ortaya çıkar. Eğer barındırma sorunun yoksa ve taşımayacaksan bence fiber.... Eğer taşımak istiyorsan tabii ki bot. Bu durumda bota karar verirsen taşımak isteyeceğin anlamını çıkarıyorum ve fiber tabanı unut diyorum. Geriye katlanabilir tahta veya alüminyum taban ve AIRDECK tabir edilen şişme taban kalıyor. her ikisinin de kendine göre faydaları var. Tahta veya alüminyum tabanlar "dikkat etme" gerektirmediği için avantajlıdır. Fakat ağırdır ve daha fazla yer kaplar, kurulumu daha fazla vakit alır... AIRDECK daha yeni bir teknoloji ve inanılmaz rahat. Taban taşıma veya döşeme gibi sorunlar yok, çok hafif ve ağırlık çekeri çok yüksek. Eğer botunu araba bagajında taşıyacaksan, gittiğin heryere götüreceksen ve ağırlıklı dalış yapacaksan ben sana AIRDECK tabanlı ve 2 zamanlı bir takımı tavsiye ederim. Ben şuan 3.40 airdeck tabanlı quicksilver bot ve 15bg mercury kullanıyorum ve çok çok memnunum.
umarım aydınlatıcı olmuştur.
Sevgiler
__________________ Tolga - 1972 - İstanbul |