Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-03-2007   #8 (permalink)
selman şen
ZIPKINCI

selman şen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

selman şen - MSN üzeri Mesaj gönder
Kur'an-ı Kerimin 19 mzucizesi ortaya çıkınca; bazıları da buna tepki olarak Atatürk'ün hayatından 19 ve katlarıyla ilgili sonuçlar çıkarmaya çalıştılar. Bu her insanın hayatına uygulanabilecek bir şey olabilir. Ömer ÇELAKIL diye bir araştırmacı da Kuran'dan bazı ayetlerin belli kısımlarını alıp ebced hesabıyla bir yerlere varmaya çalışıyor. Mesela 2006 yılında dünyaya bir göktaşının çarpacağı söylenince bu şahıs metoorun düşüş yeri ve tarihiyle ilgili kurandan mesajlar çıkarmıştı. Göktaşı dünyaya çarpmadan geçti. Yani bilim adamları da Ömer Çelakıl da yanıldı. Şimdi bu arkadaşın kurana dayanarak yaptığı bu açıklama kurana maledilebilir mi? Atatürk'ün yirmi vakit sözünden yola çıkarak apo pisliğinin yakalanışı ortaya atılmış. Yirmi vakit demiş (?) yirmibir dememiş. Bu tür şeyler bazı insanları tanrılaştırmak için ortaya atılmış iddialardır. Atatürk tanrı değildi ama önemli bir devlet adamıydı. Kabul edilmelidir ki belki de şu anımızı onun yaptıklarına borçluyuz. Kuranla mukayese edilmesi ve tanrılaştırılması adına yapılan bu çalışma kasıtlıdır bence. Yine Kuran ve 19 mucizesi kitabının yazarlarından olan Edip Yüksel de doğum tarihi ve hayatındaki bazı yıllarla ilgili 19 rakamını bulunca kendisini peygamber zannetti. Kafayı yedi yani. Benim abim 1963 doğumlu; rakamları toplayın kaç çıktı? Ondokuz. İlk iki rakam da 19. İlginç değil mi? Abim de mi önemli bir devlet adamı. Ya da bu tarihte doğan bütün insanlar ayrıcalıklı mı? Bu tür şeyler özü bozar. Birisi çıkıp Atatürk'le ilgili 13 rakamını -batıya göre uğursuz bir rakamdır- uygulasa ne olur. Atatürk, Atatürklükten çıkar mı? Uzun yazdım ama meramımı anlatabildim umarım. :lol:
Selman Şen 1966 ESKİŞEHİR
selman şen isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla