Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-01-2007   #6 (permalink)
ŞAHİN52
ZIPKINCI

ŞAHİN52 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arkadaşlar aslında sizinde kabul ettiğiniz gibi coğrafyayla ve şartlarla ilgili bu mevzu biraz.. aslında orta asyada at etinin yenmeside bu nedene bağlı çünkü koyun keçi bozkırda günde 50 km yol yaparak beslenemez oysa ot az ve çok yürümeyi gerektiriyor..Bunun içinse deve ve at daha donanımlı sığır ve diğerlerine göre ve bu yüzden yönelim bu dayanıklı hayvanlara olmuş.. Aslında orta asyada yaşayanlarda koyun ve keçiyi tabiki seviyor ve tüketiyorlardır..Başka bir şeye dikkati çekmek istiyorum...Otoburlardan et oburlara ve insanlara 20-30 virüs bulaşıyorsa bir et oburdan başka bir et obura bunun iki katı virüs ve bakteri bulaşıyor demektir..Günümüzse sars, virüsü ,ebolası ,kuş gıribi, domuz gıribi gibi virüslerin tanınması, bunların değişime uğrayarak salgınlar ürete bileçeğinden bahsedilmesi dahada ürkütücü bir durum sanıyorum.Ve tabiki küresel ısınma ve buzullarla kutba yakın alanların yumşaması neticesinde şimdiye kadar tanımadığımız 5000 değişik virüs ve bakterinin bizi bekliğyor olmasıda ayrıca endişe verici..Son olarakta şunu söylemek isterim mikroorganizmaların toplam ağırlığının diğer canlılardan 4-5 kat daha fazla olduğunu bir araştırma dergisinde okumuş ve çok ürkmüştüm....